Цього тижня АТ «Державна Продовольчо-Зернов Корпорація України» запустить виробництво борошна на чотирьох власних підприємствах в Житомирській, Львівській, Сумській та Тернопільській областях, для забезпечення поточного попиту на внутрішньому ринку.
Про це повідомляє пресслужба ДПЗКУ.
«Ми готові до роботи над забезпеченням продовольчої безпеки країни в період карантину та боротьби з COVІD-19. До активів ДПЗКУ входять 10 борошномельних підприємств в 7 регіонах України загальною виробничою потужністю тисяча тонн готової продукції на добу. Все обладнання є технічно справним та готове до безперебійної роботи», – йдеться у повідомленні.
У квітні 2020 року ДПЗКУ планує виробити близько 15 тис. тонн готової продукції.
«У разі виникнення необхідності, ДПЗКУ готова до одночасного запуску всіх своїх виробничих потужностей. Запаси продовольчої пшениці на елеваторах ДПЗКУ складають більше 100 тис. тонн», – наголошує Іван Мащенко, директор комерційного департаменту ДПЗКУ.
За його словами, такого об’єму вистачить для максимального завантаження всіх борошномельних підприємств корпорації протягом трьох місяців. За необхідністю це зерно може бути оперативно направлено на внутрішню переробку для реалізації на внутрішньому ринку України.
ІЦ УАК за матеріалами Агробізнес Сьогодні
agroconf.org