Аграрний тиждень. Україна
» » ​Свині не інфікуються SARS-CoV-2 – німецькі вчені
» » ​Свині не інфікуються SARS-CoV-2 – німецькі вчені

    ​Свині не інфікуються SARS-CoV-2 – німецькі вчені


    Вчені з Інституту Фрідріха Леффлера (FLI) (Німеччина) оприлюднили перші результати досліджень сприйнятливості різних видів тварин до COVID-19.

    Вчені почали дослідження інфікування свиней, курей, кажанів та ховрахів кілька тижнів тому. Перші результати показали, що фруктові кажани та ховрахи сприйнятливі до інфікування SARS-CoV-2, у той час як свині та курчата – ні.

    Найбільше люди контактують зі свійськими тваринами. Тому на сприйнятливість до COVID-19 протестували свиней та курчат. У ході досліду збудників вірусу SARS-CoV-2 вводили тваринам у ніс, аби імітувати природній шлях інфікування. Зокрема, вчені досліджували, чи інфікуються тварини, чи розмножуються збудники, чи проявляються симптоми захворювання. Крім того, було проведено тестування, аби визначити, чи можуть тварини виділяти патогени і таким чином нести потенційну небезпеку для людини. В умовах експерименту ні свині, ні курчата не інфікувалися SARS-CoV-2. Відповідно до наявної нині інформації, вони не підлягають дії вірусу і відповідно, не несуть ризику для здоров’я людини.

    Зокрема, важливою знахідкою вважають сприйнятливість ховрахів, оскільки їх можна використовувати у якості модельних тварин для тестування вакцин чи ліків.

    Повна оцінка всіх тестових серій займе деякий час, тож остаточні результати вчені очікують на початку травня.

    Джерело: Pigua.info





    Схожі новини
  • ​COVID-19 та свині: чи варто непокоїтися?
  • Вчені США повідомили про успішне випробування вакцини проти АЧС
  • Вчені з Шотландії виводять свиней стійких до АЧС
  • Вчені стверджують, що свині можуть бути оптимістами чи песимістами
  • Європа нескоро здолає АЧС

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

​Свині не інфікуються SARS-CoV-2 – німецькі вчені


Вчені з Інституту Фрідріха Леффлера (FLI) (Німеччина) оприлюднили перші результати досліджень сприйнятливості різних видів тварин до COVID-19.

Вчені почали дослідження інфікування свиней, курей, кажанів та ховрахів кілька тижнів тому. Перші результати показали, що фруктові кажани та ховрахи сприйнятливі до інфікування SARS-CoV-2, у той час як свині та курчата – ні.

Найбільше люди контактують зі свійськими тваринами. Тому на сприйнятливість до COVID-19 протестували свиней та курчат. У ході досліду збудників вірусу SARS-CoV-2 вводили тваринам у ніс, аби імітувати природній шлях інфікування. Зокрема, вчені досліджували, чи інфікуються тварини, чи розмножуються збудники, чи проявляються симптоми захворювання. Крім того, було проведено тестування, аби визначити, чи можуть тварини виділяти патогени і таким чином нести потенційну небезпеку для людини. В умовах експерименту ні свині, ні курчата не інфікувалися SARS-CoV-2. Відповідно до наявної нині інформації, вони не підлягають дії вірусу і відповідно, не несуть ризику для здоров’я людини.

Зокрема, важливою знахідкою вважають сприйнятливість ховрахів, оскільки їх можна використовувати у якості модельних тварин для тестування вакцин чи ліків.

Повна оцінка всіх тестових серій займе деякий час, тож остаточні результати вчені очікують на початку травня.

Джерело: Pigua.info





Схожі новини
  • ​COVID-19 та свині: чи варто непокоїтися?
  • Вчені США повідомили про успішне випробування вакцини проти АЧС
  • Вчені з Шотландії виводять свиней стійких до АЧС
  • Вчені стверджують, що свині можуть бути оптимістами чи песимістами
  • Європа нескоро здолає АЧС

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.