Аграрний тиждень. Україна
» » Вчені стверджують, що свині можуть бути оптимістами чи песимістами
» » Вчені стверджують, що свині можуть бути оптимістами чи песимістами

    Вчені стверджують, що свині можуть бути оптимістами чи песимістами


    Дослідники виявили, що свині, в залежності від свого настрою та "особистості", можуть бути оптимістами чи песимістами
    Результати цього дослідження були оприлюднені в журналі Biology Letters, повідомляє видання The Los Angeles Times.

    Таким чином з'ясувалось, що люди - не єдині істоти, на упередженість яких щодо певних життєвих ситуацій впливає їхній настрій. Науковці наводять приклад того, що людина, у якої поганий настрій, оцінить певну ситуацію більш негативно, і навпаки.

    Британські вчені вирішили протестували динаміку співвідношення настрою до особистісних характеристик у 36 домашніх свиней. Їх помісили до зони з невідомими їм об'єктами та почали аналізувати, як поводитиметься порося: активно чи вперто.

    Перед проведенням експерименту частину свиней тримали у більш сприятливих умовах, ніж інших. Також напередодні дослідження свиней привчили до певної реакції на їжу. Спочатку, в одному кутку кімнати вчені ставили миску з солодким шоколадом, а в іншому - з гіркими кавовими бобами. Після того, як тварини більш-менш пристосувалися до того, у яких кутках знаходиться смачна їжа, науковці почали ставити третю миску посередині кімнати. При цьому в цій мисці кожного разу знаходилась різна їжа - смачна чи огидна.

    Після того, як свині провели певний час у приміщеннях, які відрізнялися затишністю, вчені повторили експеримент. Таким чином ті тварини, які жили у більш сприятливих умовах, ставилися до миски з їжею, яка знаходилась посередині, більш оптимістично та не боялися їсти з неї. Інші ж свині, частіш за все, йшли до миски у кутку, в якій була смачна їжа.





    Схожі новини
  • Європа нескоро здолає АЧС
  • Кращий вибір батьківської лінії для виробництва свиней на забій
  • Відгодівля свиней і паратипові фактори
  • М’ясні консерви вироблялися виключно зі здорових тварин, вивезених із зони виявлення АЧС
  • ООН просить не годувати свиней відходами, щоб знизити ризик їх зараження африканською чумою

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Вчені стверджують, що свині можуть бути оптимістами чи песимістами


Дослідники виявили, що свині, в залежності від свого настрою та "особистості", можуть бути оптимістами чи песимістами
Результати цього дослідження були оприлюднені в журналі Biology Letters, повідомляє видання The Los Angeles Times.

Таким чином з'ясувалось, що люди - не єдині істоти, на упередженість яких щодо певних життєвих ситуацій впливає їхній настрій. Науковці наводять приклад того, що людина, у якої поганий настрій, оцінить певну ситуацію більш негативно, і навпаки.

Британські вчені вирішили протестували динаміку співвідношення настрою до особистісних характеристик у 36 домашніх свиней. Їх помісили до зони з невідомими їм об'єктами та почали аналізувати, як поводитиметься порося: активно чи вперто.

Перед проведенням експерименту частину свиней тримали у більш сприятливих умовах, ніж інших. Також напередодні дослідження свиней привчили до певної реакції на їжу. Спочатку, в одному кутку кімнати вчені ставили миску з солодким шоколадом, а в іншому - з гіркими кавовими бобами. Після того, як тварини більш-менш пристосувалися до того, у яких кутках знаходиться смачна їжа, науковці почали ставити третю миску посередині кімнати. При цьому в цій мисці кожного разу знаходилась різна їжа - смачна чи огидна.

Після того, як свині провели певний час у приміщеннях, які відрізнялися затишністю, вчені повторили експеримент. Таким чином ті тварини, які жили у більш сприятливих умовах, ставилися до миски з їжею, яка знаходилась посередині, більш оптимістично та не боялися їсти з неї. Інші ж свині, частіш за все, йшли до миски у кутку, в якій була смачна їжа.





Схожі новини
  • Європа нескоро здолає АЧС
  • Кращий вибір батьківської лінії для виробництва свиней на забій
  • Відгодівля свиней і паратипові фактори
  • М’ясні консерви вироблялися виключно зі здорових тварин, вивезених із зони виявлення АЧС
  • ООН просить не годувати свиней відходами, щоб знизити ризик їх зараження африканською чумою

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.