Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Вчені стверджують, що свині можуть бути оптимістами чи песимістами
АТУ»Новини»Вчені стверджують, що свині можуть бути оптимістами чи песимістами

    Вчені стверджують, що свині можуть бути оптимістами чи песимістами


    Дослідники виявили, що свині, в залежності від свого настрою та "особистості", можуть бути оптимістами чи песимістами
    Результати цього дослідження були оприлюднені в журналі Biology Letters, повідомляє видання The Los Angeles Times.

    Таким чином з'ясувалось, що люди - не єдині істоти, на упередженість яких щодо певних життєвих ситуацій впливає їхній настрій. Науковці наводять приклад того, що людина, у якої поганий настрій, оцінить певну ситуацію більш негативно, і навпаки.

    Британські вчені вирішили протестували динаміку співвідношення настрою до особистісних характеристик у 36 домашніх свиней. Їх помісили до зони з невідомими їм об'єктами та почали аналізувати, як поводитиметься порося: активно чи вперто.

    Перед проведенням експерименту частину свиней тримали у більш сприятливих умовах, ніж інших. Також напередодні дослідження свиней привчили до певної реакції на їжу. Спочатку, в одному кутку кімнати вчені ставили миску з солодким шоколадом, а в іншому - з гіркими кавовими бобами. Після того, як тварини більш-менш пристосувалися до того, у яких кутках знаходиться смачна їжа, науковці почали ставити третю миску посередині кімнати. При цьому в цій мисці кожного разу знаходилась різна їжа - смачна чи огидна.

    Після того, як свині провели певний час у приміщеннях, які відрізнялися затишністю, вчені повторили експеримент. Таким чином ті тварини, які жили у більш сприятливих умовах, ставилися до миски з їжею, яка знаходилась посередині, більш оптимістично та не боялися їсти з неї. Інші ж свині, частіш за все, йшли до миски у кутку, в якій була смачна їжа.





    Схожі новини
  • Європа нескоро здолає АЧС
  • М’ясні консерви вироблялися виключно зі здорових тварин, вивезених із зони виявлення АЧС
  • ООН просить не годувати свиней відходами, щоб знизити ризик їх зараження африканською чумою
  • Кращий вибір батьківської лінії для виробництва свиней на забій
  • Відгодівля свиней і паратипові фактори

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Вчені стверджують, що свині можуть бути оптимістами чи песимістами

16 листопад, Розділ Новини, переглядів 2 176

Дослідники виявили, що свині, в залежності від свого настрою та "особистості", можуть бути оптимістами чи песимістами
Результати цього дослідження були оприлюднені в журналі Biology Letters, повідомляє видання The Los Angeles Times.

Таким чином з'ясувалось, що люди - не єдині істоти, на упередженість яких щодо певних життєвих ситуацій впливає їхній настрій. Науковці наводять приклад того, що людина, у якої поганий настрій, оцінить певну ситуацію більш негативно, і навпаки.

Британські вчені вирішили протестували динаміку співвідношення настрою до особистісних характеристик у 36 домашніх свиней. Їх помісили до зони з невідомими їм об'єктами та почали аналізувати, як поводитиметься порося: активно чи вперто.

Перед проведенням експерименту частину свиней тримали у більш сприятливих умовах, ніж інших. Також напередодні дослідження свиней привчили до певної реакції на їжу. Спочатку, в одному кутку кімнати вчені ставили миску з солодким шоколадом, а в іншому - з гіркими кавовими бобами. Після того, як тварини більш-менш пристосувалися до того, у яких кутках знаходиться смачна їжа, науковці почали ставити третю миску посередині кімнати. При цьому в цій мисці кожного разу знаходилась різна їжа - смачна чи огидна.

Після того, як свині провели певний час у приміщеннях, які відрізнялися затишністю, вчені повторили експеримент. Таким чином ті тварини, які жили у більш сприятливих умовах, ставилися до миски з їжею, яка знаходилась посередині, більш оптимістично та не боялися їсти з неї. Інші ж свині, частіш за все, йшли до миски у кутку, в якій була смачна їжа.





Схожі новини
  • Європа нескоро здолає АЧС
  • М’ясні консерви вироблялися виключно зі здорових тварин, вивезених із зони виявлення АЧС
  • ООН просить не годувати свиней відходами, щоб знизити ризик їх зараження африканською чумою
  • Кращий вибір батьківської лінії для виробництва свиней на забій
  • Відгодівля свиней і паратипові фактори

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.