В умовах пандемії коронавірусу COVID-19 головне завдання для виробників – захистити працівників. Зараз звідусіль лунають заклики до використання масок, респіраторів та рукавичок, особливо на роботі. Однак, важливо робити це правильно.
Тож, в першу чергу, на виробництві повинні бути розроблені інструкції дій в умовах пандемії. Вони мають бути доступними для працівників (у вигляді плакатів розвішати на стінах).
Окрім того, керівники повинні провести навчання серед працівників щодо правильного використання засобів індивідуального захисту, перших проявів COVID-19, дій працівника у випадку появи симптомів захворювання тощо.
Зверніть увагу! Навчання мають відбуватися у групах з мінімальною кількістю людей, щоб не допустити скупчення!
Інструкції правильного щодо користування маскою та респіратором, рукавичками шукайте у Рекомендаціях з організації роботи свиногосподарства в умовах COVID-19.
Нагадаємо, експерти Асоціації «Свинарі України» спільно з партнерськими організаціями, розробили рекомендації з організації роботи свиногосподарства в умовах пандемії COVID-19. Як мінімізувати ризики зараження людей при транспортуванні, при відвідуванні їдальні, проходженні санпропускників та відвідуванні туалетних кімнат шукайте за посиланням або на головній сторінці PigUA.info.