Аграрний тиждень. Україна
» » У Херсоні на 57 об’єктах виявили порушення карантинного режиму
» » У Херсоні на 57 об’єктах виявили порушення карантинного режиму

    У Херсоні на 57 об’єктах виявили порушення карантинного режиму




    9 квітня під час спільного рейду шести бригад, які складаються з фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, поліції та міської ради промоніторили 159 об’єктів, які працюють у центрі Херсона. У 57 з них виявили порушення.

    Щоденно в області подібний моніторинг проводять приблизно на 300-500 об’єктах. Особлива увага приділяється дотриманню карантинного режиму у Херсоні. На жаль, за результатами рейдів спостерігається, що багато суб’єктів господарювання не дотримуються умов карантину. Є зауваження стосовно надання відвідувачам антисептиків, у деяких об’єктах не можуть пояснити, як виготовляється дезінфекційний розчин, яким проводиться дезінфекція приміщень.

    Також слабо контролюється ситуація щодо відвідувачів, а саме: скільки відвідувачів знаходиться одночасно в закладі, потрібно бути не більше 1 відвідувача на 10 кв. м площі. Фахівцями Держпродспоживслужби проводиться роз’яснювальна робота, пояснюються вимоги, яким мають відповідати заклади, яким дозволено працювати під час карантину. Спеціалісти Держпродспоживслужби проводять фото- та відеофіксацію порушень, складають довідку і направляють її до поліції та міськвиконкому.

    Загалом найпоширенішими порушеннями залишаються:

    - відсутність засобів індивідуального захисту у персоналу, особливо захисних окулярів чи щитів, мала кількість масок;

    - відсутність дезінфікуючих засобів для обробки торгових площ;

    - недотримання відстані між покупцями та кількості людей у торгових залах (1 людина на 10 кв.м);

    - працівникам не вимірюють температуру, відсутній контроль за станом здоров’я персоналу;

    - У місцях торгівлі багато продуктів відпускаються без фасування (яйця, овочі, риба, печиво тощо).





    Схожі новини
  • У Херсоні виявили 168 об’єктів-порушників карантину
  • На Запоріжжі в курортному місті перевірили понад 500 об’єктів щодо дотримання карантину
  • На Дніпропитровщині Держпродспоживслужба за тиждень перевірила понад 1,6 тис суб’єктів господарювання щодо дотримання карантину
  • На Херсонщині фахівці Держпродспоживслужби виявили 22 об’єкти, які порушили карантин
  • На Херсонщині фахівці Держпродспоживслужби продовжують карантинні рейди

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

У Херсоні на 57 об’єктах виявили порушення карантинного режиму




9 квітня під час спільного рейду шести бригад, які складаються з фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, поліції та міської ради промоніторили 159 об’єктів, які працюють у центрі Херсона. У 57 з них виявили порушення.

Щоденно в області подібний моніторинг проводять приблизно на 300-500 об’єктах. Особлива увага приділяється дотриманню карантинного режиму у Херсоні. На жаль, за результатами рейдів спостерігається, що багато суб’єктів господарювання не дотримуються умов карантину. Є зауваження стосовно надання відвідувачам антисептиків, у деяких об’єктах не можуть пояснити, як виготовляється дезінфекційний розчин, яким проводиться дезінфекція приміщень.

Також слабо контролюється ситуація щодо відвідувачів, а саме: скільки відвідувачів знаходиться одночасно в закладі, потрібно бути не більше 1 відвідувача на 10 кв. м площі. Фахівцями Держпродспоживслужби проводиться роз’яснювальна робота, пояснюються вимоги, яким мають відповідати заклади, яким дозволено працювати під час карантину. Спеціалісти Держпродспоживслужби проводять фото- та відеофіксацію порушень, складають довідку і направляють її до поліції та міськвиконкому.

Загалом найпоширенішими порушеннями залишаються:

- відсутність засобів індивідуального захисту у персоналу, особливо захисних окулярів чи щитів, мала кількість масок;

- відсутність дезінфікуючих засобів для обробки торгових площ;

- недотримання відстані між покупцями та кількості людей у торгових залах (1 людина на 10 кв.м);

- працівникам не вимірюють температуру, відсутній контроль за станом здоров’я персоналу;

- У місцях торгівлі багато продуктів відпускаються без фасування (яйця, овочі, риба, печиво тощо).





Схожі новини
  • У Херсоні виявили 168 об’єктів-порушників карантину
  • На Запоріжжі в курортному місті перевірили понад 500 об’єктів щодо дотримання карантину
  • На Дніпропитровщині Держпродспоживслужба за тиждень перевірила понад 1,6 тис суб’єктів господарювання щодо дотримання карантину
  • На Херсонщині фахівці Держпродспоживслужби виявили 22 об’єкти, які порушили карантин
  • На Херсонщині фахівці Держпродспоживслужби продовжують карантинні рейди

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.