Протягом тижня фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області у складі робочих груп взяли участь у комісійних обстеженнях.
Під час обстежень вивчалося питання виконання суб’єктами господарювання профілактичних та протиепідемічних заходів, затверджених відповідними рішеннями регіональної та місцевих комісій з ТЕБ та НС.
Зокрема, були перевірені понад 1090 суб’єктів господарювання, які працюють в умовах карантину, а це лікувально-профілактичні, аптечні заклади, заклади торгівельної мережі, хлібопекарні, відділення «Нової пошти» та інші соціально значущі об’єкти.
В обласному центрі фахівці Ужгородського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби спільно з працівниками міськвідділу поліції, управління муніципальної варти Ужгородської міської ради перевірили низку суб’єктів господарювання, яким дозволено працювати у період карантину. Під час перевірок учасники мобільних груп з’ясовували, чи дотримуються у закладах усіх вимог карантинних заходів (наявність допустимої кількості відвідувачів у приміщеннях та регулювання допустимої відстані між ними, нанесення розміток перед входом у заклад та касами, наявність дезінфікуючих засобів, використання працівниками засобів індивідуального захисту).
Водночас, виконуючи відповідне доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, представники Головного управління Держпродспоживслужби обстежили в області 12 місць для тимчасової обсервації (ізоляції) осіб з ознаками COVID-19 та надали відповідні пропозиції щодо можливості їх використання.
З перших днів запровадження карантинних обмежень на Закарпатті регулярно проводиться широка саносвітня робота з питань профілактики коронавірусної інфекції. Представники Головного управління Держпродспоживслужби Закарпаття також регулярно беруть участь у засіданнях штабів із запобігання виникненню та поширенню коронавірусної інфекції на території міст та районів, на яких обговорюються питання, що стосуються здійснення протиепідемічних заходів, організації облаштування (у разі необхідності) контрольно-пропускних пунктів на в’їздах і виїздах із населених пунктів, визначених як осередки спалаху інфекційного захворювання.