Аграрний тиждень. Україна
» » «Астарта» збільшила частку цукру екстра-ґатунку на 37%
» » «Астарта» збільшила частку цукру екстра-ґатунку на 37%

    «Астарта» збільшила частку цукру екстра-ґатунку на 37%


    «Астарта» збільшила частку цукру екстра-ґатунку на 37%

    У минулому сезоні в «Астарті» виробництво цукру зменшилося на 14% — до 302 тис. т, у той же час компанія зберегла лідерські позиції на українському ринку цукру (частка ринку більше 20%) та збільшила частку цукру екстра-ґатунку у структурі виробництва на 37% — до 76 тис. т.

    Про це повідовим прес-центр компанії.

    Скорочення продажів на 7% — до 301 тис. т внаслідок тривалої негативної кон’юнктури ринку цукру обумовило зменшення виручки на 2% р/р — до 117 млн євро. Через низькі світові ціни на цукор експорт зменшився до 20 тис. т з 131 тис. т у 2018 році. Реагуючи на ринкову ситуацію, у 2019 році «Астарта» скоротила посівні площі під цукровими буряками на 12% — до 35 тис. га та вжила заходів по економії виробничих витрат, що забезпечило позитивну EBITDA сегменту (2 млн євро).

    У 2019 році виручка «Астарти» зросла на 20%, порівняно з 2018 роком, — до 448 млн євро, показник EBITDA збільшився на 15% — до 78 млн євро. Завдяки збільшенню обсягу продажів зернових майже половину консолідованої виручки забезпечив сегмент рослинництва. Експортна виручка склала 253 млн євро (56% від загальної виручки), в тому числі продажі на ринок ЄС становили 152 млн євро. Минулого року компанія зосередилася на максимальному збільшенні операційного грошового потоку: за рахунок вивільнення робочого капіталу та продажу запасів цей показник виріс з 16 млн євро у 2018 до 173 млн євро у 2019 році. Фокус на ретельному управлінні кредитним портфелем, продуктивністю та витратами допоміг «Астарті» зменшити чистий борг (включно з лізинговими зобов’язаннями) на 15% — до 276 млн євро. Показник співвідношення чистого боргу до EBITDA у 2019 році зменшився до 3,5 з 4,8 у 2018 році. Чистий прибуток становив 1,7 млн євро.

    ІЦ УАК за матеріалами УкрЦукор

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Астарта виготовила понад 20% всього цукру України
  • «Астарта» збільшила виробництво екстра білого цукру на 37%
  • Виручка цукрового сегменту «Астарти» зменшилася на 10%
  • Новини компаній: «Астарта» збільшила виручку на 30%
  • «Астарта» завершила сезон виробництва цукру

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

«Астарта» збільшила частку цукру екстра-ґатунку на 37%


«Астарта» збільшила частку цукру екстра-ґатунку на 37%

У минулому сезоні в «Астарті» виробництво цукру зменшилося на 14% — до 302 тис. т, у той же час компанія зберегла лідерські позиції на українському ринку цукру (частка ринку більше 20%) та збільшила частку цукру екстра-ґатунку у структурі виробництва на 37% — до 76 тис. т.

Про це повідовим прес-центр компанії.

Скорочення продажів на 7% — до 301 тис. т внаслідок тривалої негативної кон’юнктури ринку цукру обумовило зменшення виручки на 2% р/р — до 117 млн євро. Через низькі світові ціни на цукор експорт зменшився до 20 тис. т з 131 тис. т у 2018 році. Реагуючи на ринкову ситуацію, у 2019 році «Астарта» скоротила посівні площі під цукровими буряками на 12% — до 35 тис. га та вжила заходів по економії виробничих витрат, що забезпечило позитивну EBITDA сегменту (2 млн євро).

У 2019 році виручка «Астарти» зросла на 20%, порівняно з 2018 роком, — до 448 млн євро, показник EBITDA збільшився на 15% — до 78 млн євро. Завдяки збільшенню обсягу продажів зернових майже половину консолідованої виручки забезпечив сегмент рослинництва. Експортна виручка склала 253 млн євро (56% від загальної виручки), в тому числі продажі на ринок ЄС становили 152 млн євро. Минулого року компанія зосередилася на максимальному збільшенні операційного грошового потоку: за рахунок вивільнення робочого капіталу та продажу запасів цей показник виріс з 16 млн євро у 2018 до 173 млн євро у 2019 році. Фокус на ретельному управлінні кредитним портфелем, продуктивністю та витратами допоміг «Астарті» зменшити чистий борг (включно з лізинговими зобов’язаннями) на 15% — до 276 млн євро. Показник співвідношення чистого боргу до EBITDA у 2019 році зменшився до 3,5 з 4,8 у 2018 році. Чистий прибуток становив 1,7 млн євро.

ІЦ УАК за матеріалами УкрЦукор

agroconf.org





Схожі новини
  • Астарта виготовила понад 20% всього цукру України
  • «Астарта» збільшила виробництво екстра білого цукру на 37%
  • Виручка цукрового сегменту «Астарти» зменшилася на 10%
  • Новини компаній: «Астарта» збільшила виручку на 30%
  • «Астарта» завершила сезон виробництва цукру

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.