Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Волинські лабораторії гарантують спроможність працювати в умовах підвищеної небезпеки
АТУ»Новини»Волинські лабораторії гарантують спроможність працювати в умовах підвищеної небезпеки

    Волинські лабораторії гарантують спроможність працювати в умовах підвищеної небезпеки



    Безпечність середовища за 550 параметрами в області досліджують регіональні лабораторії - Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і фітосанітарна. Моніторинг їх забезпеченості обладнанням, реактивами та кваліфікованими кадрами був проведений за дорученням очільника області Юрія Погуляйка.

    Упродовж минулого року лабораторіями було проведено понад 250 тисяч досліджень. Зокрема: бактеріологічних, вірусологічних, радіологічні хіміко-токсикологічних,  імулогічних, патоморфологічних, метрологічних, ветеринарно-санітарних на агропродовольчих ринках. Проводилися також експертизи рослин та рослинної продукції на виявлення шкідливих організмів, дослідження якості посівного та посадкового матеріалу та засобів захисту рослин.                                                                                                                  За словами керівника регіонального управління Держпроспоживслужби Богдана Лозинського обидві лабораторії акредитовані відовідно до національних та європейських стандартів та за рівнем оснащеності входять до п’ятірки найкращих в державі.                                                                            Персонал укомплектований та кваліфікований, постійно опановуються нові види досліджень.                                                                                         Якісні та кількісні параметри роботи лабороторних комплексів дозволяють забезпечувати стабільну епізоотичну ситуацію, фітосанітарне благополуччя, контроль у  сферах безпечності харчових продуктів, захист рослин,  санітарне та епідемічне благополуччя населення області.





    Схожі новини
  • За 9 місяців Держпродспоживслужба не допустила на ринки понад 6,5 тис. тонн неякісних продуктів харчування
  • Ветсанконтроль на столичних ярмарках здійснюють за допомогою мобільної лабораторії
  • В Україні перевірено понад 457 га теплиць на наявність шкідників
  • На Кіровоградщині не допустили до реалізації 15 тонн продуктів
  • На Рівненщині фахівці Держпродспоживслужби обговорили зміни у харчовому законодавстві та законодавстві про здійснення державного контролю

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Волинські лабораторії гарантують спроможність працювати в умовах підвищеної небезпеки

24 квітень, Розділ Новини, переглядів 1 581


Безпечність середовища за 550 параметрами в області досліджують регіональні лабораторії - Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і фітосанітарна. Моніторинг їх забезпеченості обладнанням, реактивами та кваліфікованими кадрами був проведений за дорученням очільника області Юрія Погуляйка.

Упродовж минулого року лабораторіями було проведено понад 250 тисяч досліджень. Зокрема: бактеріологічних, вірусологічних, радіологічні хіміко-токсикологічних,  імулогічних, патоморфологічних, метрологічних, ветеринарно-санітарних на агропродовольчих ринках. Проводилися також експертизи рослин та рослинної продукції на виявлення шкідливих організмів, дослідження якості посівного та посадкового матеріалу та засобів захисту рослин.                                                                                                                  За словами керівника регіонального управління Держпроспоживслужби Богдана Лозинського обидві лабораторії акредитовані відовідно до національних та європейських стандартів та за рівнем оснащеності входять до п’ятірки найкращих в державі.                                                                            Персонал укомплектований та кваліфікований, постійно опановуються нові види досліджень.                                                                                         Якісні та кількісні параметри роботи лабороторних комплексів дозволяють забезпечувати стабільну епізоотичну ситуацію, фітосанітарне благополуччя, контроль у  сферах безпечності харчових продуктів, захист рослин,  санітарне та епідемічне благополуччя населення області.





Схожі новини
  • За 9 місяців Держпродспоживслужба не допустила на ринки понад 6,5 тис. тонн неякісних продуктів харчування
  • Ветсанконтроль на столичних ярмарках здійснюють за допомогою мобільної лабораторії
  • В Україні перевірено понад 457 га теплиць на наявність шкідників
  • На Кіровоградщині не допустили до реалізації 15 тонн продуктів
  • На Рівненщині фахівці Держпродспоживслужби обговорили зміни у харчовому законодавстві та законодавстві про здійснення державного контролю

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.