Аграрний тиждень. Україна
» » ​Ринок живця: свинина в закупівлі дешевшає
» » ​Ринок живця: свинина в закупівлі дешевшає

    ​Ринок живця: свинина в закупівлі дешевшає


    У кінці квітня та на початку травня ціни на свинину живою вагою «просіли». Такі підсумки моніторингу закупівельних цін на свиней забійних кондицій оприлюднила Олександра Бондарська, керівник аналітичного відділу Асоціації «Свинарі України». Зокрема, на межі місяців свинина живою масою подешевшала на 2%, а в перший тиждень травня втратила ще 2,5%.

    Цього тижня середньоринкова ціна на товарних свиней склала 43,9 грн/кг, що на 1 грн чи 2,5% нижче ніж в останні дні квітня. Так, за підсумками напружених торгів минулого тижня виробники свинини «розписали» товарні партії на 0,5-2 грн/кг дешевше, тож діапазон цін закупівлі понизився до 43-45,5 грн/кг.

    Посилення тиску на ціни зі свого боку переробники аргументують меншою потребою в сировині через послаблення об’ємів продажів після Великодня. Так, оператори зазначають, що карантинні заходи, зменшення доходів населення у цей період, обмеженість пропускної здатності каналів реалізації свинини та несприятливі погодні умови відтермінували початок традиційного сезону пікніків. У наслідок цього реалізація свинини напередодні та підчас тривалих вихідних була відчутно гіршою ніж торік і не перевищила стандартних об’ємів продажів. З огляду на такі обставини, представники м’ясопереробної галузі прогнозують відносно мляву ринкову активність протягом усього травня та відповідну поведінку внутрішніх цін. Додатковий тиск на ціну створює те, що окремі виробники ковбасних виробів тимчасово обмежили об’єми заготівлі живця: частина працює на наявних морожених запасах сировини, інші — закупають півтуші, окремі гравці ринку частково задовольняють виробничі потреби за рахунок імпортованої свинини, надходження якої дещо пожвавилося.

    З урахуванням таких обставин, закупівельники не бачать підстав для реабілітації цін закупівлі свинини. Проте, якщо одні вважають, що свинина має дешевшати надалі, то решта налаштовані на поступову стабілізацію цін. На думку останніх, «просідання» цін на живець свиней нижче 43 грн/кг не сприятиме активнішій реалізації цього виду м’яса та продукції з неї.

    Динаміка закупівельних цін на живець свиней І-ї категорії потижнево, 2019-2020 рр.



    Джерело: Pigua.info





    Схожі новини
  • ​Ринок живця: ціни продовжили низхідний рух
  • ​Ринок живця: на початку квітня ціни на свинину послабилися
  • Ціни на живець свиней в Україні залишились на рівні 44-46 грн/кг
  • Ринок живця: ціни втратили 2%
  • Ринок живця: на початку серпня свинина в закупівлі подешевшала

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

​Ринок живця: свинина в закупівлі дешевшає


У кінці квітня та на початку травня ціни на свинину живою вагою «просіли». Такі підсумки моніторингу закупівельних цін на свиней забійних кондицій оприлюднила Олександра Бондарська, керівник аналітичного відділу Асоціації «Свинарі України». Зокрема, на межі місяців свинина живою масою подешевшала на 2%, а в перший тиждень травня втратила ще 2,5%.

Цього тижня середньоринкова ціна на товарних свиней склала 43,9 грн/кг, що на 1 грн чи 2,5% нижче ніж в останні дні квітня. Так, за підсумками напружених торгів минулого тижня виробники свинини «розписали» товарні партії на 0,5-2 грн/кг дешевше, тож діапазон цін закупівлі понизився до 43-45,5 грн/кг.

Посилення тиску на ціни зі свого боку переробники аргументують меншою потребою в сировині через послаблення об’ємів продажів після Великодня. Так, оператори зазначають, що карантинні заходи, зменшення доходів населення у цей період, обмеженість пропускної здатності каналів реалізації свинини та несприятливі погодні умови відтермінували початок традиційного сезону пікніків. У наслідок цього реалізація свинини напередодні та підчас тривалих вихідних була відчутно гіршою ніж торік і не перевищила стандартних об’ємів продажів. З огляду на такі обставини, представники м’ясопереробної галузі прогнозують відносно мляву ринкову активність протягом усього травня та відповідну поведінку внутрішніх цін. Додатковий тиск на ціну створює те, що окремі виробники ковбасних виробів тимчасово обмежили об’єми заготівлі живця: частина працює на наявних морожених запасах сировини, інші — закупають півтуші, окремі гравці ринку частково задовольняють виробничі потреби за рахунок імпортованої свинини, надходження якої дещо пожвавилося.

З урахуванням таких обставин, закупівельники не бачать підстав для реабілітації цін закупівлі свинини. Проте, якщо одні вважають, що свинина має дешевшати надалі, то решта налаштовані на поступову стабілізацію цін. На думку останніх, «просідання» цін на живець свиней нижче 43 грн/кг не сприятиме активнішій реалізації цього виду м’яса та продукції з неї.

Динаміка закупівельних цін на живець свиней І-ї категорії потижнево, 2019-2020 рр.



Джерело: Pigua.info





Схожі новини
  • ​Ринок живця: ціни продовжили низхідний рух
  • ​Ринок живця: на початку квітня ціни на свинину послабилися
  • Ціни на живець свиней в Україні залишились на рівні 44-46 грн/кг
  • Ринок живця: ціни втратили 2%
  • Ринок живця: на початку серпня свинина в закупівлі подешевшала

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.