Аграрний тиждень. Україна
» » Зростання цін на продукти харчування у квітні стало найбільшим за 3 роки
» » Зростання цін на продукти харчування у квітні стало найбільшим за 3 роки

    Зростання цін на продукти харчування у квітні стало найбільшим за 3 роки


    Зростання цін на продукти харчування у квітні стало найбільшим за 3 роки

    Зростання цін на продукти харчування в Україні у квітні 2020 року стало найбільшим з червня 2017 року, коли цей показник склав 3,4%. А у порівнянні з квітнем 2019 року споживчі ціни на продукти харчування збільшилися на 2,5 %, поінформував директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» академік НААН Юрій ЛупенкоЮрій Лупенко.

    Найбільше серед продуктів харчування у квітні зросли ціни на фрукти (+12,8 %), що можна пояснити сезонним фактором та тимчасовим закриттям оптово-роздрібних продовольчих ринків, а також на яйця (+9,4 %), які останнім часом постійно дешевшали: у березні на 12,3 %, у лютому – на 17,6 %.

    Однак ці товари не належать до категорії тих, якими запасаються надовго, зазначив Юрій Лупенко. Натомість ціни на продукти харчування, якими громадяни запасаються в першу чергу, у квітні виросли значно менше.

    Макаронні вироби подорожчали на 1,9 %, м’ясо і м’ясопродукти – на 0,9 %, олія соняшникова – на 0,3 %, а на масло – не зросли зовсім. Винятком є лише цукор. Ціни на нього зросли на 2,9 % у березні і на 4,8 % у квітні.

    ІЦ УАК за матеріалами AgroNews

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Визначено витрати на продукти харчування домогосподарств
  • Чехія підняла ціни на продукти харчування вище всіх в ЄС
  • Продукти харчування в Україні за рік подешевшали на 3,5%
  • В Одеській області знижуються ціни на продукти харчування
  • Індекс споживчих цін у квітні лишився незмінний

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Зростання цін на продукти харчування у квітні стало найбільшим за 3 роки


Зростання цін на продукти харчування у квітні стало найбільшим за 3 роки

Зростання цін на продукти харчування в Україні у квітні 2020 року стало найбільшим з червня 2017 року, коли цей показник склав 3,4%. А у порівнянні з квітнем 2019 року споживчі ціни на продукти харчування збільшилися на 2,5 %, поінформував директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» академік НААН Юрій ЛупенкоЮрій Лупенко.

Найбільше серед продуктів харчування у квітні зросли ціни на фрукти (+12,8 %), що можна пояснити сезонним фактором та тимчасовим закриттям оптово-роздрібних продовольчих ринків, а також на яйця (+9,4 %), які останнім часом постійно дешевшали: у березні на 12,3 %, у лютому – на 17,6 %.

Однак ці товари не належать до категорії тих, якими запасаються надовго, зазначив Юрій Лупенко. Натомість ціни на продукти харчування, якими громадяни запасаються в першу чергу, у квітні виросли значно менше.

Макаронні вироби подорожчали на 1,9 %, м’ясо і м’ясопродукти – на 0,9 %, олія соняшникова – на 0,3 %, а на масло – не зросли зовсім. Винятком є лише цукор. Ціни на нього зросли на 2,9 % у березні і на 4,8 % у квітні.

ІЦ УАК за матеріалами AgroNews

agroconf.org





Схожі новини
  • Визначено витрати на продукти харчування домогосподарств
  • Чехія підняла ціни на продукти харчування вище всіх в ЄС
  • Продукти харчування в Україні за рік подешевшали на 3,5%
  • В Одеській області знижуються ціни на продукти харчування
  • Індекс споживчих цін у квітні лишився незмінний

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.