Аграрний тиждень. Україна
» » На Вінниччині фахівці Держпродспоживслужби, пасічники та аграрії обговорили питання мінімізації випадків масового отруєння бджіл
» » На Вінниччині фахівці Держпродспоживслужби, пасічники та аграрії обговорили питання мінімізації випадків масового отруєння бджіл

На Вінниччині фахівці Держпродспоживслужби, пасічники та аграрії обговорили питання мінімізації випадків масового отруєння бджіл




21 травня 2020 року, в рамках заходів, направлених на мінімізацію кількості випадків загибелі бджіл, відбувся он-лайн семінар з роз'яснення алгоритмів взаємодії пасічників з аграріями та органами місцевої влади.

Захід було організовано Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України спільно з Департаментом агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької обласної державної адміністрації.

У якості спікерів виступили фахівці відділу організації протиепізоотичної роботи Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини та  Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Під час семінару були обговорені питання виникнення випадків масового отруєння бджіл: причини, наслідки, можливість попередження.

Фахівці Держпродспоживслужби розповіли про заходи, які проводяться у разі виявлення загибелі бджіл, опрацювання алгоритму взаємодії пасічників з аграріями та органами місцевої влади для попередження та недопущення випадків масового отруєння бджіл.

За результатами обговорень були напрацьовані шляхи взаємного інформування між бджолярами та аграріями щодо наявності пасік та наміру використання пестицидів в господарствах.  Учасники визначились з алгоритмом дій у разі виявлення отруєння бджіл.





Схожі новини
  • На Запоріжжі обговорили алгоритм взаємодії пасічників з аграріями та органами місцевої влади
  • Питання загибелі бджіл від отрутохімікатів - на постійному контролі Держпродспоживслужби в Полтавщини
  • Фахівці Мінекономіки, Держпродспоживслужби та громадських об’єднань бджолярів розглянули необхідність законодавчих змін у галузі бджільництва
  • На Прикарпатті влада бізнес та бджолярі обговорили питання захисту бджолосімей
  • У Житомирській області проводять роз'яснювальну роботу з аграріями та бджолярами

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.