Штучну фуа-гра виготовлятимуть за допомогою біореактора в Японії
03 June, Розділ Новини, переглядів 1 719
7,4 млн доларів США інвестували в Японії в виробництво штучної фуа-гра. Стартап IntegriCulture, який спеціалізується на створення штучного м’яса у лабораторних умовах, для виготовлення псевдогусячої печінки планує збудувати біореактор.
Загалом стартап із Токіо отримав від інвесторів близько 10 млн доларів. Частину залучених інвестицій керівництво фудтех-стартапу планує направити на R & D в сфері лабораторного вирощування м’яса. Крім біореактора, компанія має намір побудувати ще один виробничий об’єкт. Першим комерційним продуктом IntegriCulture стане фуа-гра на клітинній основі.
Для виготовлення традиційного фуа-гра використовується печінку перегодованих гусей. Завдяки спеціальним режимом годування гусяча печінка збільшується в десять разів, це викликає страждання птахів.
Стартап планує почати поставки штучної фуа-гра в заклади громадського харчування вже наступного року. У роздрібних магазинах продукт з’явиться не раніше 2023 року.
Відповідно до недавнього прогнозом до 2030 року 10% представленого на світовому ринку м’яса матиме штучне походження. До 2032 року обсяг ринку клітинного м’яса досягне 600 млн доларів США.
Meat-Inform
Схожі новини
М’ясо з повітря виготовляють у СШАМорепродукти з пробірки можуть з’явитися на ринку через три рокиУкраїнське підприємство планує експортувати гусей до ЄСВ Японії продано тунця вагою понад 200 кг за рекордні 1,8 млн доларівAstarta планує збільшити виробництво цукру в 2016 році до 600 тис. тонн