Аграрний тиждень. Україна
» » Вінниччина збирається стати столицею українського хрону
» » Вінниччина збирається стати столицею українського хрону

    Вінниччина збирається стати столицею українського хрону


    Вінниччина збирається стати столицею українського хрону

    Вирощування хрону – перспективна і дуже вигідна справа, фактично це “ліниві” гроші, які кожен може викопати та віднести на базар. Цьогоріч у Вінницькій області з’явилося одразу дві великі ділянки із промисловим вирощуванням кореня хрону – в Сутисках та у Томашпільському районі.

    Вінницька харчосмакова фабрика, яка є найбільшим переробником хрону в країні, вже декілька років поспіль шукає партнерів серед великих фермерів, готових ризикнути і почати промислове вирощування хрону – нестача сировини постійна проблема. У періоди найбільшої кризи корінь доводилося навіть імпортувати з Білорусі та Угорщини.

    Цього річ угорські постачальники продали 130 000 штук саджанців кореня хрону вінницьким аграріям. Фабрика і фермери разом оцінять врожайність угорської розсади, порахують доцільність використання під вирощування кореня хрону поливних полів і навчаться організовувати процес розподілу врожаю для переробки та посадковий матеріал за угорським зразком.

    Хрін найкраще вирощувати після культур, які рано звільняють поле: огірків, помідорів, ранньої картоплі. Це дає можливість своєчасно провести підготовку ґрунту. Однак чим раніше посадити хрін, тим вище його врожайність.

    Зрошують рослини дощувальними установками. Користь хрону полягає не тільки в кореневищах. Зрізану зелену масу перед збиранням урожаю використовують на корм худобі.

    ІЦ УАК за матеріалами Seeds

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Великодній кошик цього року подорожчає на 8%
  • Спека нищить надії цукровиків на урожай
  • Цьогоріч в Україні пропозиція цукру складе 2,2 мільйона тонн
  • В Україні розпочався сезон цукроваріння
  • ЗАГАДКОВА РОСЛИНА ХРІН

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Вінниччина збирається стати столицею українського хрону


Вінниччина збирається стати столицею українського хрону

Вирощування хрону – перспективна і дуже вигідна справа, фактично це “ліниві” гроші, які кожен може викопати та віднести на базар. Цьогоріч у Вінницькій області з’явилося одразу дві великі ділянки із промисловим вирощуванням кореня хрону – в Сутисках та у Томашпільському районі.

Вінницька харчосмакова фабрика, яка є найбільшим переробником хрону в країні, вже декілька років поспіль шукає партнерів серед великих фермерів, готових ризикнути і почати промислове вирощування хрону – нестача сировини постійна проблема. У періоди найбільшої кризи корінь доводилося навіть імпортувати з Білорусі та Угорщини.

Цього річ угорські постачальники продали 130 000 штук саджанців кореня хрону вінницьким аграріям. Фабрика і фермери разом оцінять врожайність угорської розсади, порахують доцільність використання під вирощування кореня хрону поливних полів і навчаться організовувати процес розподілу врожаю для переробки та посадковий матеріал за угорським зразком.

Хрін найкраще вирощувати після культур, які рано звільняють поле: огірків, помідорів, ранньої картоплі. Це дає можливість своєчасно провести підготовку ґрунту. Однак чим раніше посадити хрін, тим вище його врожайність.

Зрошують рослини дощувальними установками. Користь хрону полягає не тільки в кореневищах. Зрізану зелену масу перед збиранням урожаю використовують на корм худобі.

ІЦ УАК за матеріалами Seeds

agroconf.org





Схожі новини
  • Великодній кошик цього року подорожчає на 8%
  • Спека нищить надії цукровиків на урожай
  • Цьогоріч в Україні пропозиція цукру складе 2,2 мільйона тонн
  • В Україні розпочався сезон цукроваріння
  • ЗАГАДКОВА РОСЛИНА ХРІН

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.