Аграрний тиждень. Україна
» » Фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у онлайн-засіданні Комітету з питань санітарних та фітосанітарних заходів
» » Фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у онлайн-засіданні Комітету з питань санітарних та фітосанітарних заходів

Фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у онлайн-засіданні Комітету з питань санітарних та фітосанітарних заходів



25-26 червня 2020 року відбулося чергове офіційне засідання Комітету з питань санітарних та фітосанітарних заходів в рамках Світової організації торгівлі (СОТ) в онлайн режимі.

У ході засідання учасники обмінювалися інформацією стосовно виконання країнами положень Угоди про застосування санітарних і фітосанітарних заходів, яка має на меті сприяння міжнародній торгівлі та підтримці сталого розвитку сільського господарства, інформували про поточну діяльність та мали можливість представлення специфічних торговельних занепокоєнь.

Від Держпродспоживслужби в засіданні взяла участь начальник Управління міжнародного співробітництва Олена Курята, яка наголосила, що Україна рада підтримувати фундаментальний принцип прозорості СОТ у міжнародній торгівлі та поінформувала присутніх щодо оновлень, які стосуються статусу України, як країни вільної від пташиного грипу.

Таким чином, відповідно до заходів, вжитих після спалаху високопатогенного грипу птиці серед домашньої птиці, відповідно до національного законодавства, а також статті 10.4.3 Кодексу охорони здоров'я наземних тварин OIE Україна заявила, що вся країна є вільною від грипу птиці.





Схожі новини
  • Фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у засіданні Виконавчого Комітету Європейської та Середземноморської організації карантину і захисту рослин
  • Україна взяла участь у черговому засіданні Комітету СОТ з СФЗ
  • Україна взяла участь у черговому засідання Комітету СОТ з СФЗ
  • Делегація України взяла участь в експертній панелі з питань торгівлі в рамках Східного партнерства
  • Фахівці Держпродспоживслужби взяли участь в засіданні Робочої Групи експертів Центральної Азії і Афганістану щодо СФЗ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.