9 липня фахівці Кропивницького міського управління Держпродспоживслужби Кіровоградщини разом з представниками ЗМІ провели чергове обстеження закладів торгівлі та громадського харчування міста на дотримання протиепідемічних вимог у зв’язку з поширенням коронавірусу.
Проінспектовано 8 об’єктів: заклади торгівлі харчовою продукцією, кафе, міні-пекарні та непродовольчі магазини. Першочергово фахівці звертали увагу на наявність засобів дезінфекції, масок і рукавичок у персоналу та перевіряли наявність графіку обробок контактних поверхонь і таблиці температурних скринінгів. Також необхідною умовою для роботи закладів є наявність спиртовмісних антисептиків, доступних для відвідувачів.
Серед виявлених під час моніторингу порушень переважають відсутність у працівників рукавичок, подекуди захисних масок, а також захисних окулярів у працівників закладу громадського харчування; недотримання соціальної дистанції не менше 1,5 м між відвідувачами під час перебування в черзі біля каси.
За результатами інспектування фахівці Держпродспоживслужби надали суб’єктам господарювання рекомендації щодо усунення виявлених недоліків та проконсультували щодо недопущення порушень карантинних вимог.
Использование специальной техники для сельскохозяйственных задач позволяет повысить качество и сохранность сухих
Докладніше