9 липня фахівці Кропивницького міського управління Держпродспоживслужби Кіровоградщини разом з представниками ЗМІ провели чергове обстеження закладів торгівлі та громадського харчування міста на дотримання протиепідемічних вимог у зв’язку з поширенням коронавірусу.
Проінспектовано 8 об’єктів: заклади торгівлі харчовою продукцією, кафе, міні-пекарні та непродовольчі магазини. Першочергово фахівці звертали увагу на наявність засобів дезінфекції, масок і рукавичок у персоналу та перевіряли наявність графіку обробок контактних поверхонь і таблиці температурних скринінгів. Також необхідною умовою для роботи закладів є наявність спиртовмісних антисептиків, доступних для відвідувачів.
Серед виявлених під час моніторингу порушень переважають відсутність у працівників рукавичок, подекуди захисних масок, а також захисних окулярів у працівників закладу громадського харчування; недотримання соціальної дистанції не менше 1,5 м між відвідувачами під час перебування в черзі біля каси.
За результатами інспектування фахівці Держпродспоживслужби надали суб’єктам господарювання рекомендації щодо усунення виявлених недоліків та проконсультували щодо недопущення порушень карантинних вимог.