25 червня 2020 року фахівці Прилуцького міськрайонного управління Держпродспоживслужби разом з правоохоронцями та журналістами здійснили моніторингове обстеження закладів громадського харчування у місті Прилуки щодо виконання дотримання карантинних вимог.
Проінспектовано 10 закладів ресторанного бізнесу. Загалом від початку цього тижня спеціалісти відвідали 46 об’єктів, у тому числі бари, кав’ярні, ресторани, продовольчі і непродовольчі магазини, заклади побутового обслуговування населення, дошкільні навчальні заклади та 5 ринків.
Серед виявлених під час моніторингу порушень переважають недотримання соціальної дистанції, відсутність ємностей для утилізації використаних засобів індивідуального захисту, неможливість температурного скринінгу персоналу у зв’язку із зіпсованим на момент обстеження безконтактним термометром.
За результатами інспектування суб’єктам господарювання надані рекомендації щодо усунення виявлених недоліків.
У Чернігові та Мені також відбулися подібні інспекційні моніторингові перевірки за участю представників ЗМІ.