26 червня 2020 року фахівці Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області разом з представниками ЗМІ провели чергове обстеження закладів громадського харчування міста на дотримання протиепідемічних карантинних вимог.
У ході рейду фахівці Служби перевірили кафетерій, заклад зі стравами східної кухні де готують лише на виніс, а також один з ресторанів та магазинів харчових продуктів.
Першочергово, фахівці звертали увагу на наявність засобів дезінфекції, масок і рукавичок у персоналу та перевіряли наявність графіку прибирань і таблиці температурних скринінгів. Також, дивились аби в закладах були в наявності спиртовмісні антисептики, доступні для клієнтів.
Також фахівці Держпродспоживслужби надавали рекомендації та консультації щодо недопущення порушень карантинних вимог.
За результатами перевірки фахівці міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області склали два адміністративні протоколи ст. 42 КУпАП на ресторан та заклад зі стравами східної кухні, що тягне за собою накладання штрафу на громадян від одного до дванадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.