Королівство Саудівська Аравія (КСА) з 1 листопада 2020 р. змінює процедуру застосування вимог сертифікації халяль для експорту червоного м«яса та м'яса птиці.
Про це повідомляє Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
«Компетентний орган КСА (SFDA) вимагатиме для ввезення вищезазначеної продукції в КСА сертифікатів, виданих сертифікаційними центрами, за відповідною акредитацією SFDA (КСА)», — пояснює відомство.
На сьогодні в Україні є один центр сертифікації Халяль, акредитований SFDA.
Сертифікаційні органи України можуть подати відповідну заявку стосовно співпраці з Центром Халяль SFDA напряму, використовуючи електронну скриньку: halal@sfda.gov.sa. Для отримання сетртифіката на 3 роки можна звернутись за посиланням.
ІЦ УАК за матеріалами AgroPortal
agroconf.org