Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»ФАО та АСУ співпрацюватимуть для покращення контролю застосування антибіотиків у тваринництві
АТУ»Новини»ФАО та АСУ співпрацюватимуть для покращення контролю застосування антибіотиків у тваринництві

    ФАО та АСУ співпрацюватимуть для покращення контролю застосування антибіотиків у тваринництві


    Наразі в Україні обмежена інформація щодо використання протимікробних препаратів у тваринництві. Крім того, в країні немає ефективної системи моніторингу та контролю застосування антибіотиків.

    У рамках Проєкту «Зміцнення національного потенціалу для подолання ризиків антимікробної резистентності (АМР)», Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) та Асоціація «Свинарі України» будуть разом працювати над покращенням системи контролю використання антимікробних препаратів у тваринництві.

    Проєкт «Зміцнення національного потенціалу для подолання ризиків антимікробної резистентності (АМР)» покликаний:



    оцінити реальну ситуацію щодо використання антибіотиків у тваринництві;



    дослідити рівень обізнаності виробників щодо ризиків пов’язаних з антибіотирезистентністю;



    покращити нормативно-правову базу та політику щодо застосування протимікробних препаратів у тваринництві;



    покращити потенціал національних лабораторій та можливості моніторингу;



    дослідити кращі практики та схеми використання протимікробних препаратів, перспективи зменшення їх застосування у майбутньому.

    Цілі Проєкту, зокрема, реалізовуватимуть шляхом проведення опитування за участі більше 600 респондентів – суб’єктів господарювання різних напрямів тваринництва (свинарство, птахівництво - виробники курятини та яєць, бджільництво, скотарство) та представників присадибного сектору. Також передбачено забір 350-ти зразків харчових продуктів тваринного походження та дослідження їх на вміст залишків протимікробних препаратів.


    ФАО та АСУ співпрацюватимуть для покращення контролю застосування антибіотиків у тваринництві

    «Асоціація «Свинарі України» надзвичайно горда тим, що перші кроки у роботі над покращенням застосування антибіотиків в Україні будуть зроблені, в тому числі, за її участі. Адже ми піклуємося про здоров’я кожного споживача, що є пріоритетом для виробників.

    Це, безперечно, лише перший етап, який допоможе підготувати певну аналітику, зрозуміти наскільки питання залишків протимікробних препаратів є актуальним, наскільки продукція тваринного походження містить залишки антибіотиків. Це дасть можливість розробити ефективну стратегію покращення контролю за використанням протимікробних препаратів та підвищення безпечності та якості продукції тваринного походження загалом», - зазначили у Асоціації «Свинарі України».

    Окрім ФАО та Асоціації, до реалізації Проєкту залучені представники Держпродспоживслужби, наукової спільноти, фермери, ветеринари та спеціалісти кормовиробництва.

    Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) націлена на зниження рівня бідності та голоду у світі шляхом розвитку сільського господарства, поліпшенню харчування і вирішення проблеми продовольчої безпеки (доступності продуктів харчування всім і завжди). Заснована у Квебеці 16 жовтня 1945-го. Девіз — «Допомагаємо побудувати світ без голоду».

    Джерело: Pigua.info





    Схожі новини
  • ФАО перевірить використання антибіотиків у тваринництві в Україні
  • Держпродспоживслужба розробляє внутрішній план заходів боротьби зі стійкістю до антибіотиків
  • Фахівці Держпродспоживслужби пройшли міжнародні навчання щодо профілактики антимікробної резистентності
  • Учені розробляють заміну для антибіотиків у тваринництві
  • Про “розумне використання антибіотиків” у птахівництві розповіли у Держпродспоживслужбі

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

ФАО та АСУ співпрацюватимуть для покращення контролю застосування антибіотиків у тваринництві

02 вересень, Розділ Новини, переглядів 2 865

Наразі в Україні обмежена інформація щодо використання протимікробних препаратів у тваринництві. Крім того, в країні немає ефективної системи моніторингу та контролю застосування антибіотиків.

У рамках Проєкту «Зміцнення національного потенціалу для подолання ризиків антимікробної резистентності (АМР)», Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) та Асоціація «Свинарі України» будуть разом працювати над покращенням системи контролю використання антимікробних препаратів у тваринництві.

Проєкт «Зміцнення національного потенціалу для подолання ризиків антимікробної резистентності (АМР)» покликаний:



оцінити реальну ситуацію щодо використання антибіотиків у тваринництві;



дослідити рівень обізнаності виробників щодо ризиків пов’язаних з антибіотирезистентністю;



покращити нормативно-правову базу та політику щодо застосування протимікробних препаратів у тваринництві;



покращити потенціал національних лабораторій та можливості моніторингу;



дослідити кращі практики та схеми використання протимікробних препаратів, перспективи зменшення їх застосування у майбутньому.

Цілі Проєкту, зокрема, реалізовуватимуть шляхом проведення опитування за участі більше 600 респондентів – суб’єктів господарювання різних напрямів тваринництва (свинарство, птахівництво - виробники курятини та яєць, бджільництво, скотарство) та представників присадибного сектору. Також передбачено забір 350-ти зразків харчових продуктів тваринного походження та дослідження їх на вміст залишків протимікробних препаратів.


ФАО та АСУ співпрацюватимуть для покращення контролю застосування антибіотиків у тваринництві

«Асоціація «Свинарі України» надзвичайно горда тим, що перші кроки у роботі над покращенням застосування антибіотиків в Україні будуть зроблені, в тому числі, за її участі. Адже ми піклуємося про здоров’я кожного споживача, що є пріоритетом для виробників.

Це, безперечно, лише перший етап, який допоможе підготувати певну аналітику, зрозуміти наскільки питання залишків протимікробних препаратів є актуальним, наскільки продукція тваринного походження містить залишки антибіотиків. Це дасть можливість розробити ефективну стратегію покращення контролю за використанням протимікробних препаратів та підвищення безпечності та якості продукції тваринного походження загалом», - зазначили у Асоціації «Свинарі України».

Окрім ФАО та Асоціації, до реалізації Проєкту залучені представники Держпродспоживслужби, наукової спільноти, фермери, ветеринари та спеціалісти кормовиробництва.

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) націлена на зниження рівня бідності та голоду у світі шляхом розвитку сільського господарства, поліпшенню харчування і вирішення проблеми продовольчої безпеки (доступності продуктів харчування всім і завжди). Заснована у Квебеці 16 жовтня 1945-го. Девіз — «Допомагаємо побудувати світ без голоду».

Джерело: Pigua.info





Схожі новини
  • ФАО перевірить використання антибіотиків у тваринництві в Україні
  • Держпродспоживслужба розробляє внутрішній план заходів боротьби зі стійкістю до антибіотиків
  • Фахівці Держпродспоживслужби пройшли міжнародні навчання щодо профілактики антимікробної резистентності
  • Учені розробляють заміну для антибіотиків у тваринництві
  • Про “розумне використання антибіотиків” у птахівництві розповіли у Держпродспоживслужбі

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.