В Україні буде реалізовано проєкт «Зміцнення національного потенціалу для подолання ризиків антимікробної резистентності (АМР)», щоби покращити ситуацію щодо використання антибіотиків у галузі тваринництва.
Організаторами та учасниками ініціативи є Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO), Асоціація «Свинарі України» (АСУ), Держпродспоживслужба, учені, фермери та інші представники галузі, повідомляє пресслужба АСУ.
Серед завдань проєкту:
«Це, безперечно, лише перший етап, який допоможе підготувати певну аналітику, зрозуміти наскільки питання залишків протимікробних препаратів є актуальним, наскільки продукція тваринного походження містить залишки антибіотиків. Це дасть можливість розробити ефективну стратегію покращення контролю за використанням протимікробних препаратів і підвищення безпечності та якості продукції тваринного походження загалом», – зазначили в АСУ.
ІЦ УАК за матеріалами Агробізнес Сьогодні
agroconf.org
Использование специальной техники для сельскохозяйственных задач позволяет повысить качество и сохранность сухих
Докладніше