Масштабні зміни очікують ринок м’яса Китаю уже найближчим часом
23 September, Розділ Новини, переглядів 1 383
Китайський ринок тваринного білка зазнає довгострокових змін у найближчі роки, оскільки кризи, спричинені африканською чумою свиней та пандемією коронавірусу, призводять до зміни харчових звичок китайських споживачів.
Зміна каналів розподілу не лише змінює сторону пропозиції, але й поведінку споживачів, говорить
Ченджун Пан, старший аналітик Rabobank.
“Основні тенденції, які, як ми бачимо, зумовлюють майбутні зміни, включають більш диверсифіковані групи споживачів, більше розмиття різниці між сегментами ринку та каналами, а також більший попит на зручність у приготуванні та екологічну упаковку”, – зазначає Пан.
Споживання свинини в Китаї за останні роки зазнало найбільших змін внаслідок АЧС. Попит на цей вид м’яса буде залишатися чутливим до ціни. Сектор м’яса птиці має проблеми, пов’язані з переорієнтацією ринку, але в майбутньому його частка постійно зростатиме. Яловичина, яка раніше споживалась переважно поза домом (ресторани та ін.), зараз стає більш “домашньою” їжею, що може відкрити нові можливості для зростання цього сегменту ринку.
Meat-Inform
Схожі новини
Прогноз: через COVID-19 споживання м’яса цього року може зменшитись на 3%Світовий ринок птиці та коронавірус: прогноз на ІІ квартал 2020 рокуЯк коронавірус вплине на світовий ринок м’яса птиці?Китаю знадобиться 5 років аби відновити ринок свинин після АЧС — RabobankСвинина вже не найпопулярніше м’ясо в світі