Прогноз: через COVID-19 споживання м’яса цього року може зменшитись на 3%
08 July, Розділ Новини, переглядів 1 643
Криза COVID-19 у поєднанні з низкою змін, які вже відбулися на світовому ринку (флекситаризм, веганські тенденції чи криза АЧС), вплинули на виробників м’яса по всьому світу, повідомляє Bloomberg. Продовольча та сільськогосподарська організація ООН передбачає падіння споживання на глобальному рівні на 3% лише цього року. Зміни будуть спостерігатися на всіх великих ринках.
Очікується, що в ЄС споживання свинини впаде до семирічного мінімуму, попит на яловичину та курятину також зменшиться, прогнозує американський Департамент сільського господарства (USDA). У Німеччині вже спостерігається значне зменшення кількості споживачів, які вживають м’ясо або ковбаси щодня – 26% 2020 року проти 34% у 2015 році.
У США все залежить від того, як працюватимуть заклади громадського харчування.
“Якщо ресторани в майбутньому структурно виглядають по-іншому, а кількість випадків прийомів їжі поза домом постійно змінюватиметься, справедливо можна стверджувати, що споживання м’яса зменшиться”, – пояснив Декер Уокер, експерт з агробізнесу Boston Consulting Group.
Споживання свинини в Китаї в цьому році може впасти приблизно на 35% у порівнянні з рівнем, що спостерігався до поширення АЧС та пандемії.
Meat-Inform
Схожі новини
Прогноз: як АЧС та COVID-19 вплинуть на ринок птиці в КитаїАмериканці відмовляються від яловичини на користь куркиПопит на птицю в ЄС зростатиме до 2023 рокуСвітовому ринку передбачили дефіцит яловичиниЦього року українці споживають майже на 16% більше молока, ніж торік – Укрмолпром