Аграрний тиждень. Україна
» » COVID-19 суттєво вплинув на ціну закарпатської паприки
» » COVID-19 суттєво вплинув на ціну закарпатської паприки

    COVID-19 суттєво вплинув на ціну закарпатської паприки


    COVID-19 суттєво вплинув на ціну закарпатської паприки

    Кожен регіон має свою специфіку сільгоспкультур. І якщо Херсон славиться кавунами, Мелітополь – черешнею, то Закарпаття, крім бриндзи, паприкою.

    На Закарпатті розпочався сезон збору та заготівлі паприки. У селі Велика Добронь, перець вирощують майже у кожному домі.

    Саджати паприку в селі починають в кінці травня, а збирають урожай у вересні. Перець нанизують на спеціальну нитку і кладуть просушувати на сонце. В такій одній нитці – по 150 перців, до того ж важливо, аби на ній не було жодного поганого перцю.

    Коли перець висохне, його змелюють. Паприка має самодостатній смак, її в закарпатській кухні використовують у багатьох стравах. Після солі це найпопулярніша гастрономічна приправа.

    Закарпатці говорять, що через епідемію коронавірусу продати паприку стало складніше. Крім того, приправа вдвічі впала в ціні. Якщо раніше можна було вторгувати 150 грн/кг, то тепер готові продавати за 70 грн/кг.

    ІЦ УАК за матеріалами Seeds

    agroconf.org





    Схожі новини
  • На Дніпропетровщині розпочали збір пізніх зернових
  • В Україні суттєво подешевшав тепличний перець
  • В Україні вироблятимуть паприку для Індії
  • В Україні може з’явитися завод з переробки солодкого перцю
  • Чудо-перець

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

COVID-19 суттєво вплинув на ціну закарпатської паприки


COVID-19 суттєво вплинув на ціну закарпатської паприки

Кожен регіон має свою специфіку сільгоспкультур. І якщо Херсон славиться кавунами, Мелітополь – черешнею, то Закарпаття, крім бриндзи, паприкою.

На Закарпатті розпочався сезон збору та заготівлі паприки. У селі Велика Добронь, перець вирощують майже у кожному домі.

Саджати паприку в селі починають в кінці травня, а збирають урожай у вересні. Перець нанизують на спеціальну нитку і кладуть просушувати на сонце. В такій одній нитці – по 150 перців, до того ж важливо, аби на ній не було жодного поганого перцю.

Коли перець висохне, його змелюють. Паприка має самодостатній смак, її в закарпатській кухні використовують у багатьох стравах. Після солі це найпопулярніша гастрономічна приправа.

Закарпатці говорять, що через епідемію коронавірусу продати паприку стало складніше. Крім того, приправа вдвічі впала в ціні. Якщо раніше можна було вторгувати 150 грн/кг, то тепер готові продавати за 70 грн/кг.

ІЦ УАК за матеріалами Seeds

agroconf.org





Схожі новини
  • На Дніпропетровщині розпочали збір пізніх зернових
  • В Україні суттєво подешевшав тепличний перець
  • В Україні вироблятимуть паприку для Індії
  • В Україні може з’явитися завод з переробки солодкого перцю
  • Чудо-перець

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.