Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні за шість років площі під спаржею виросли більше, ніж утричі
» » В Україні за шість років площі під спаржею виросли більше, ніж утричі

    В Україні за шість років площі під спаржею виросли більше, ніж утричі


    В Україні за шість років площі під спаржею виросли більше, ніж утричі

    Згідно даних 2019 року, аспарагус в Україні вирощують на 100−120 га. Основні виробники українського спаржевого ринку знаходяться у Херсонській області та Києві. Також є дещо менші господарства на заході Україні.

    «Агроексперт трейд» – один з лідерів виробництва спаржі у країні знаходиться в селі Воскресенка Херсонської області. Його земельних банк становить 100 га, а під аспарагусом – 20 га.

    Ще рік тому вони планували відвести під аспарагус ще 12 га землі, та вийти на європейський ринок – та цього не сталося. Цьогорічні несприятливі погодні умови особливо не зашкодили господарству отримати хороший урожай, йдеться у матеріалі.

    «Спаржа на пік урожайності виходить на 4−5 рік. У нас була одна 4-річна посадка і хочу сказати, що урожай з неї перевищив наші найсміливіші очікування. Навіть можу зазначити, що європейські показники збору урожаю нижчі за наші», – розповідає директор компанії «Агроексперт трейд» Петро Григор’єв.

    Також у Херсонській області зосереджене одне з найбільших господарств, де вирощують аспарагус – ТОВ «АГРО-ФОКУС». Під спаржу господарство у 2019 році задіяло 47 га.

    Засуха, плюс тепла зима з малою кількістю опадів вплинули на урожай не тільки спаржі, але й інших культур також. По факту цьогорічний урожай був менший, ніж планувалося зібрати. Але разом з тим, цього сезону не відчувався брак робочої сили, як це бувало у минулі роки.

    «Через карантин та закриття кордонів було значно простіше знайти робітників для збирання спаржі. Правда, нам довелося адаптуватися до ситуації, яка склалася: провели усі необхідні заходи, забезпечили робітників антисептиками, масками та індивідуальними засобами захисту. Зробили все, щоб людям працювалося комфортно», – розповідає Костянтин Сосна, співзасновник виробництва.

    ІЦ УАК за матеріалами Агробізнес Сьогодні

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Хмельниччина засіяла понад 40% озимого ріпаку
  • Українські виробники у цьому сезоні отримали низький врожай спаржі
  • За підсумками обмолоту 96% площ урожай зернових вже перевищив історичний максимум
  • Урожай озимих цьогоріч буде вищим на 20%, ніж минулого року
  • Агрохолдинг "Кернел" залучив синдикований кредит на 170 млн дол

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

В Україні за шість років площі під спаржею виросли більше, ніж утричі


В Україні за шість років площі під спаржею виросли більше, ніж утричі

Згідно даних 2019 року, аспарагус в Україні вирощують на 100−120 га. Основні виробники українського спаржевого ринку знаходяться у Херсонській області та Києві. Також є дещо менші господарства на заході Україні.

«Агроексперт трейд» – один з лідерів виробництва спаржі у країні знаходиться в селі Воскресенка Херсонської області. Його земельних банк становить 100 га, а під аспарагусом – 20 га.

Ще рік тому вони планували відвести під аспарагус ще 12 га землі, та вийти на європейський ринок – та цього не сталося. Цьогорічні несприятливі погодні умови особливо не зашкодили господарству отримати хороший урожай, йдеться у матеріалі.

«Спаржа на пік урожайності виходить на 4−5 рік. У нас була одна 4-річна посадка і хочу сказати, що урожай з неї перевищив наші найсміливіші очікування. Навіть можу зазначити, що європейські показники збору урожаю нижчі за наші», – розповідає директор компанії «Агроексперт трейд» Петро Григор’єв.

Також у Херсонській області зосереджене одне з найбільших господарств, де вирощують аспарагус – ТОВ «АГРО-ФОКУС». Під спаржу господарство у 2019 році задіяло 47 га.

Засуха, плюс тепла зима з малою кількістю опадів вплинули на урожай не тільки спаржі, але й інших культур також. По факту цьогорічний урожай був менший, ніж планувалося зібрати. Але разом з тим, цього сезону не відчувався брак робочої сили, як це бувало у минулі роки.

«Через карантин та закриття кордонів було значно простіше знайти робітників для збирання спаржі. Правда, нам довелося адаптуватися до ситуації, яка склалася: провели усі необхідні заходи, забезпечили робітників антисептиками, масками та індивідуальними засобами захисту. Зробили все, щоб людям працювалося комфортно», – розповідає Костянтин Сосна, співзасновник виробництва.

ІЦ УАК за матеріалами Агробізнес Сьогодні

agroconf.org





Схожі новини
  • Хмельниччина засіяла понад 40% озимого ріпаку
  • Українські виробники у цьому сезоні отримали низький врожай спаржі
  • За підсумками обмолоту 96% площ урожай зернових вже перевищив історичний максимум
  • Урожай озимих цьогоріч буде вищим на 20%, ніж минулого року
  • Агрохолдинг "Кернел" залучив синдикований кредит на 170 млн дол

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.