Аграрний тиждень. Україна
» » Засуха змусила аграріїв задуматися про страхування посівів
» » Засуха змусила аграріїв задуматися про страхування посівів

Засуха змусила аграріїв задуматися про страхування посівів






Засуха змусила багатьох аграріїв задуматися про страхування посівів. До сьогоднішнього дня в Україні страхувалася невелика площа земель – близько 1 млн га.

Про це розповів старший консультант з питань агрострахування Мюнхенського перестрахувального товариства Олександр Артюшин під час BRIDGES Business Forum 2020.


При цьому, він пояснює таку невисоку цифру, в тому числі недосконалі агрострахувальні продукти, які свого часу запускалися.

«В результаті частина аграріїв отримала негативний досвід. Але зараз на ринку досить ефективних агрострахових програм. Проте страховим компаніям доводиться на першому етапі заломлювати стартовий опір аграріїв, які обпеклися раніше», – вважає Олександр Артюшин.

Фахівець відзначає, що недовіра до агрострахування мало місце і в інших регіонах світу, зокрема, у Східній та Західній Європі, Південній Азії. Але, як додав Олександр Артюшин, в останні роки в таких країнах, як Індія, Китай, Туреччина, обсяги страхових програм виросли в десятки і навіть сотні разів.

https://latifundist.com





Схожі новини
  • Фермери Херсонщини змушені терміново пристосовуватися до нового клімату
  • Агрострахування - не оране поле для влади та ринку. Прес-конференція
  • Розроблено умови страхування майбутнього врожаю озимих зернових
  • У проекті держбюджету-2013 на агрострахування закладено 150 млн грн
  • Для початку дії закону про агрострахування потрібно розробити 30 документів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.