Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні змінюють правила контролю за якістю молока, закуплено обладнання
» » В Україні змінюють правила контролю за якістю молока, закуплено обладнання

В Україні змінюють правила контролю за якістю молока, закуплено обладнання


В Україні змінюють правила контролю за якістю молока, закуплено обладнання

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського го сподарства України разом із низкою інших інституцій запроваджують в Україні «Національну програму контролю сирого молока». Про це повідомляє пресслужба Держспоживслужби.

Повідомляється, що імплементувати програму призваний пілотний проєкт із запровадження «Програми контролю сирого молока» у Миколаївській, Харківській, Полтавській та Вінницькій областях.

У рамках програми за фінансування Швейцарії було придбане для чотирьох лабораторій Держпродспоживслужби в пілотних областях необхідне обладнання та реактиви для проведення лабораторних досліджень сирого молока за показниками: кількість соматичних клітин (КСК), загальне бактеріальне забруднення (ЗБЗ), точка замерзання й відсутність інгібіторів.

Також розроблене програмне забезпечення «Молочний модуль» для автоматичного збору результатів досліджень.

Відповідно до наказу Мінагрополітики №118/2019, сире молоко перевірятимуть на загальне бактеріальне забруднення (ЗБЗ), кількість соматичних клітин (КСК), наявність інгібіторів/антибіотиків (ІНГ), а також визначатиметься точка замерзання (ТЗ).

Кожен з цих параметрів має певні кількісні критерії. Проте під час пілотного проєкту не застосовуються граничні значення для кожного із параметрів, буде здійснюватися лише моніторинг ситуації.

Участь у пілотному проєкті українських агровиробників є добровільною та надає низку переваг та можливостей: гарантувати безпечність і якість молока та виконати вимоги нового харчового законодавства.

Нагадаємо, що на ринку сирого молока фіксується нова хвиля підвищення цін на сировину.

ІЦ УАК за матеріалами agropolit.com

agroconf.org





Схожі новини
  • Фахівці Держпродспоживслужби долучилися до вебінару щодо впровадження пілотного проєкту «Програма контролю сирого молока»
  • На Харківщині відбулася нарада з програми контролю сирого молока
  • На Миколаївщині відбулася зустріч щодо запровадження пілотного проекту із контролю сирого молока
  • В Україні розробили пілотний проект щодо контролю сирого молока на території чотирьох областей
  • Держпродспоживслужба та проект Safoso спільно розробили пілотний проект щодо контролю сирого молока на території чотирьох областей

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.