Аспарагус або спаржа – для українців відносно новий овоч, однак за останні 5 років кількість насаджень зросла втричі, а попит на неї сьогодні становить не лише ресторани, а йвеликі продуктові мережі.
Сьогодні ціна на цей овоч в Україні коливається у межах 120-250 гривень за кілограм. Очевидно, що в найближчі роки ціна на неї дещо знизиться, але анвіть за такої перспективи її можна вважати однією з найприбутковіших культур.
Калорійність спаржі вражає: лише 20 Ккал на 100 грамів.
Можна сказати, що аспарагус – це перший вітамін, що може потрапити до нашого столу ранньої весни. Збір урожаю починається в квітні, а закінчується .для деяких сортів у серпні.
ІЦ УАК за матеріалами Агробізнес Сьогодні
agroconf.org