Аграрний тиждень. Україна
» » Нові українські географічні зазначення отримають правову охорону в ЄС
» » Нові українські географічні зазначення отримають правову охорону в ЄС

Нові українські географічні зазначення отримають правову охорону в ЄС


Нові українські географічні зазначення отримають правову охорону в ЄС

Днями за участю представників Мінекономіки відбулося чергове засідання Підкомітету Україна - ЄС з питань географічних зазначень.

Воно стало знаковим для української сторони – Україна заявила про намір одержати в Європейському Союзі правову охорону для трьох нових географічних зазначень України, зареєстрованих відповідно до європейських стандартів. Зокрема, це такі ГЗ, як: гуцульська овеча бриндзя, гуцульська коров’яча бриндза, мелітопольська черешня.

“Для українських виробників правова охорона в ЄС – це можливість виходу на європейський ринок продукції із доданою вартістю, що підвищує рентабельність українських товарів та їх репутацію, стимулює увагу до регіонів їх походження та позитивно впливає на розвиток туризму”, - зазначив заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Олександр Романішин.

В планах України на наступний рік – нові географічні зазначення для меду, горіхів, українських вин: продуктів, які є уособленням багатства української природи та традицій.

ІЦ УАК за матеріалами me.gov.ua

agroconf.org





Схожі новини
  • В Україна узаконили географічні зазначення продуктів
  • Перші 10 географічних зазначень в Україні будуть включати сири, фрукти, вина і мед
  • Мелітопольська черешня може стати продуктом із географічним зазначенням
  • Система географічних зазначень (GI) відіграє особливу роль у просуванні сталого розвитку сільськогосподарських районів
  • Розпочато реєстрацію першого українського продукту з географічним маркуванням – гуцульської овечої бриндзі

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.