Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні до кінця року прогнозують підвищення цін на борошняні кондвироби
» » В Україні до кінця року прогнозують підвищення цін на борошняні кондвироби

    В Україні до кінця року прогнозують підвищення цін на борошняні кондвироби


    В Україні до кінця року прогнозують підвищення цін на борошняні кондвироби

    У період листопад-грудень 2020 року в Україні зростання цін на борошняні кондитерські вироби може варіюватися в діапазоні 8-10%. Таку думку висловив президент асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк, пише пресслужба спілки «Борошномели України».

    «Зростання цін буде причиною зменшення внутрішнього споживання на 15 тис. тонн до кінця року і втрату близько 1000 робочих місць. Разом з тим найболючіший ціновий тиск зазнає насамперед так звана «соціальна кондитерка»: галетне, затяжне і цукрове печиво, крекер, оскільки борошно має велику частку в собівартості даної продукції», – підкреслив Балдинюк.

    Також він додав, що національні виробники кондитерських виробів вже зазнали додаткових втрат у розмірі орієнтовно 40 млн грн протягом останнього місяця.

    Зазначається, що внаслідок зростання вартості сировини виробники не матимуть іншого виходу, крім підвищення цін на свою продукцію. При цьому зростання роздрібних цін на кондитерську продукцію призведе до ослаблення її конкурентних переваг на зовнішніх ринках, а також сповільнить темпи зростання експорту.

    ІЦ УАК за матеріалами АгроЮг

    agroconf.org





    Схожі новини
  • До кінця року хліб може ще подорожчати
  • Хліб в Україні може подорожчати на 10-20%
  • Українське борошно презентовано в Африці
  • Українські кондитери погрожують підняти ціни на солодощі під новорічні свята на 7%
  • Митниця РФ знову посилила оформлення української кондитерки

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

В Україні до кінця року прогнозують підвищення цін на борошняні кондвироби


В Україні до кінця року прогнозують підвищення цін на борошняні кондвироби

У період листопад-грудень 2020 року в Україні зростання цін на борошняні кондитерські вироби може варіюватися в діапазоні 8-10%. Таку думку висловив президент асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк, пише пресслужба спілки «Борошномели України».

«Зростання цін буде причиною зменшення внутрішнього споживання на 15 тис. тонн до кінця року і втрату близько 1000 робочих місць. Разом з тим найболючіший ціновий тиск зазнає насамперед так звана «соціальна кондитерка»: галетне, затяжне і цукрове печиво, крекер, оскільки борошно має велику частку в собівартості даної продукції», – підкреслив Балдинюк.

Також він додав, що національні виробники кондитерських виробів вже зазнали додаткових втрат у розмірі орієнтовно 40 млн грн протягом останнього місяця.

Зазначається, що внаслідок зростання вартості сировини виробники не матимуть іншого виходу, крім підвищення цін на свою продукцію. При цьому зростання роздрібних цін на кондитерську продукцію призведе до ослаблення її конкурентних переваг на зовнішніх ринках, а також сповільнить темпи зростання експорту.

ІЦ УАК за матеріалами АгроЮг

agroconf.org





Схожі новини
  • До кінця року хліб може ще подорожчати
  • Хліб в Україні може подорожчати на 10-20%
  • Українське борошно презентовано в Африці
  • Українські кондитери погрожують підняти ціни на солодощі під новорічні свята на 7%
  • Митниця РФ знову посилила оформлення української кондитерки

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.