У період листопад-грудень 2020 року в Україні зростання цін на борошняні кондитерські вироби може варіюватися в діапазоні 8-10%. Таку думку висловив президент асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк, пише пресслужба спілки «Борошномели України».
«Зростання цін буде причиною зменшення внутрішнього споживання на 15 тис. тонн до кінця року і втрату близько 1000 робочих місць. Разом з тим найболючіший ціновий тиск зазнає насамперед так звана «соціальна кондитерка»: галетне, затяжне і цукрове печиво, крекер, оскільки борошно має велику частку в собівартості даної продукції», – підкреслив Балдинюк.
Також він додав, що національні виробники кондитерських виробів вже зазнали додаткових втрат у розмірі орієнтовно 40 млн грн протягом останнього місяця.
Зазначається, що внаслідок зростання вартості сировини виробники не матимуть іншого виходу, крім підвищення цін на свою продукцію. При цьому зростання роздрібних цін на кондитерську продукцію призведе до ослаблення її конкурентних переваг на зовнішніх ринках, а також сповільнить темпи зростання експорту.
ІЦ УАК за матеріалами АгроЮг
agroconf.org