За 10 місяців 2020 року на Вінниччині збільшено виробництво молока та вершків незгущених (жирністю більше 21%) в 2,5 рази — до 16,6 тис. т. Виробництво молока та вершків згущених зросло на 40,5% і склало 2,4 тис. т, молока та вершків коагульованих — на 16% в обсязі 19 тис. т.
Про це повідомили у Департаменті агропромислового розвитку Вінницької ОДА з посиланням на дані Головного управління статистики у Вінницькій області.
Також повідомляється, що за цей період на Вінниччині збільшено виробництво м’яса свиней свіжого чи охолодженого на 5,4% (3,5 тис. т), виробів ковбасних — на 2% (6,6 тис. т), олії соняшникової нерафінованої — на 1,5% (344,1 тис. т), масла вершкового — на 1,4% (14,8 тис. т), сухого знежиреного молока — на 3,6% (8,1 тис. т).
Відмічається, що в структурі реалізованої промислової продукції Вінницької області харчова і переробна промисловість складає 65,2%.
ІЦ УАК за матеріалами AgroPortal
agroconf.org