Аграрний тиждень. Україна
» » Промислове вирощування хурми на півдні України стає цілком реальним
» » Промислове вирощування хурми на півдні України стає цілком реальним

    Промислове вирощування хурми на півдні України стає цілком реальним


    Промислове вирощування хурми на півдні України стає цілком реальним

    Всі сорти та гібридні форми хурми, отримані в результаті схрещування хурми віргінської та хурми східної, зимостійкіші, ніж хурма східна. Завдяки цим властивостям промислове вирощування хурми на півдні України стає цілком реальним.

    «Урожай гібридних сортів транспортабельніший та лежкіший, серед них багато однодомних та партенокарпічних форм, у гібридної хурми незначне або майже відсутнє осипання гілок та зморщування плодів», – про це йдеться в дослідженні кандидатів біологічних наук Василя й Наталії Дерев’янко щодо перспектив і продуктивності насаджень гібридної хурми.

    Науковці виокремлюють підвищену зимостійкість великоплідних гібридів третього покоління (до 300 г) – Гора Говерла, Гора Роман-Кош та Пам’ять Черняєва.

    Також згадуються придатні до вирощування в будь-якому регіоні України зимостійкі гібридні форми з невеликими плодами (до 80 г), наприклад Соснівська та Чучупака. Вони, за своєчасного збору, можуть зберігатися у звичайному прохолодному приміщенні близько двох місяців.

    Гібрид Божий дар (до 100 г) має помірну врожайність і зберігається близько місяця. Тверді плоди сорту Дар Софіївки (140-160 г), що не потребує запилювачів та витримує до -27°С, здатні зберігатися близько 3 місяців.

    ІЦ УАК за Агробізнес Сьогодні

    agroconf.org





    Схожі новини
  • На півдні України розвивається промислове вирощування арахісу
  • Виноградна зона України істотно змістилася на північ
  • В Україні вивели новий сорт хурми
  • Промислове виробництво
  • Рекомендації з технологій вирощування кукурудзи на зерно та зернового сорго в умовах нинішнього року

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Промислове вирощування хурми на півдні України стає цілком реальним


Промислове вирощування хурми на півдні України стає цілком реальним

Всі сорти та гібридні форми хурми, отримані в результаті схрещування хурми віргінської та хурми східної, зимостійкіші, ніж хурма східна. Завдяки цим властивостям промислове вирощування хурми на півдні України стає цілком реальним.

«Урожай гібридних сортів транспортабельніший та лежкіший, серед них багато однодомних та партенокарпічних форм, у гібридної хурми незначне або майже відсутнє осипання гілок та зморщування плодів», – про це йдеться в дослідженні кандидатів біологічних наук Василя й Наталії Дерев’янко щодо перспектив і продуктивності насаджень гібридної хурми.

Науковці виокремлюють підвищену зимостійкість великоплідних гібридів третього покоління (до 300 г) – Гора Говерла, Гора Роман-Кош та Пам’ять Черняєва.

Також згадуються придатні до вирощування в будь-якому регіоні України зимостійкі гібридні форми з невеликими плодами (до 80 г), наприклад Соснівська та Чучупака. Вони, за своєчасного збору, можуть зберігатися у звичайному прохолодному приміщенні близько двох місяців.

Гібрид Божий дар (до 100 г) має помірну врожайність і зберігається близько місяця. Тверді плоди сорту Дар Софіївки (140-160 г), що не потребує запилювачів та витримує до -27°С, здатні зберігатися близько 3 місяців.

ІЦ УАК за Агробізнес Сьогодні

agroconf.org





Схожі новини
  • На півдні України розвивається промислове вирощування арахісу
  • Виноградна зона України істотно змістилася на північ
  • В Україні вивели новий сорт хурми
  • Промислове виробництво
  • Рекомендації з технологій вирощування кукурудзи на зерно та зернового сорго в умовах нинішнього року

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.