У американських великих магазинах здорового харчування та на фермерських ринках з’явився цікавий різновид редьки – кавунова редька. Вона походить від редьки дайкон, але має червону середину та зеленувату шкірку, що на розрізі трохи нагадує кавун. За смаком це все ж редька.
Про це повідомляє Greenmatters.
«Незважаючи на свою назву, кавунова редька не має смаку кавуна – вона просто отримала свою назву завдяки зовнішньому вигляду, який також відомий як подоба рожево-зеленому кавуну, який ми всі знаємо і любимо», – зазначає видання.
Автори радять покупцям, що не люблять гострої їжі не вживати шкірку, а їсти рожеву середину – вона найсолодша. У рослини їстівні не тільки коренеплоди, а й листя. У листі багато вітамінів, тоді як їх м’якоть є хорошим джерелом кальцію.
Редька також містить мікроелементи рибофлавіну, ніацину, вітаміну В-6, вітаміну К, магнію, цинку, фосфору, міді, марганцю та натрію.
Овоч знижує кров’яний тиск, бореться з раком та зменшує стрес. Кавунову редьку зазвичай використовують у салатах, як гарніри, а також до ковбасних виробів і сирних тарілок.
Кавунова редька добре поєднується в салатах з морквою, капустою або іншою листовою зеленню, такою як капуста та рукола. Овоч також маринують у суміші червоного винного оцту та оливкової олії.
ІЦ УАК за матеріалами AgroNews
agroconf.org