На чверть скоротилось виробництво м’яса індиків в Україні
01 March, Розділ Новини, переглядів 669
Протягом першого місяця 2021 року обсяги виробництва м’яса індиків в Україні склали 1,7 тис. тонн, повідомляє видання AgroTimes з посиланням на дані Державної служби статистики. Таким чином, у січні вітчизняні виробники виготовили на 24,2% менше індичатини, ніж у січні минулого року.
В Україні також виготовляють халяльне м’ясо індички. Це в майбутньому може сприяти розвитку експорту в мусульманські країни. Так, наприкінці минулого року сертифікат “Халяль” отримала компанія з Чернівецької області “УПГ-Інвест”, яка продає індичатину під ТМ “Сяйвір”.
У Євросоюзі м’ясо індички більш популярне. ЄС займає третє місце в світі за обсягами виробництва м’яса птиці. Минулого року країни блоку виготовили більш ніж
13,6 млн тонн цього продукту. Якщо говорити про структуру виробництва, то 82% м’яса птиці, що виготовляється в ЄС – це курятина. На другому місці індичка – 14%. Решта – качка та інша птиця.
Meat-Inform
Схожі новини
55% живої птиці у січні Україна ввезла з УгорщиниОбсяги експорту української курятини зросли на 5%13% м’яса птиці в ЄС – індичкаУкраїна займає 7 місце в світі за експортом м’яса птиціУ січні-жовтні Україна експортувала м’яса птиці на 479,7 млн доларів