Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Ціни на свинину до Великодня традиційно зростають
АТУ»Новини»Ціни на свинину до Великодня традиційно зростають

    Ціни на свинину до Великодня традиційно зростають


    Ціни на свинину до Великодня традиційно зростають

    Історично склалося, що Великдень та підготовка до нього є одним з визначальних періодів для свинарської спільноти в Україні. Так, традиційно саме за чотири тижні перед святом ринкова ситуація стає сприятливішою: після зимового «застою» торгівля м’ясом дещо пожвавлюється, бійні збільшують обсяги закупівлі свиней забійних кондицій, а м’ясопереробні підприємтсва поповнюють запаси сировини для виробництва м’ясних смаколиків до святкового столу. Аналітики Асоціації «Свинарі України» (АСУ) проаналізували передвеликодню динаміку цін.

    «Амплітуда цінових коливань істотно варіювала впродовж останніх 9-ти років, проте вони, переважно, були позитивними», — коментують в АСУ. «Звичнайно, не обходиться без винятків: так, минулого року стрибок цін на свинину на початку першого локдауну «зламав» звичну хронологію подій на ринку, тож передсвяткове пожвавлення припало безпосередньо на тиждень перед Великоднем. Незважаючи на це, в абсолютній більшості випадків напередодні свята спостерігається позитивна цінова динаміка, а середній приріст котирувань на внутрішньому ринку свинини за чотири тижні складає в середньому 12%», — зауважують аналітики ринку.

    Враховуючи усереднену потижневу зміну цін за 2012–2020 рр. та рівень закупівельних цін на свинину на початку квітня, можна очікувати, що напередодні свята живець свиней забійних кондицій може подорожчати до 48-48,5 грн/кг. Ці прогнози підтверджує і частина м’ясопереробних підприємств, які очікують пожвавлення торгівлі свининою з покращенням погодних умов та тривалими вихідними, які «відкриватимуть» цьогорічний пікніковий сезон.

    ІЦ УАК за матеріалами agroreview

    agroconf.org





    Схожі новини
  • ​АСУ: ціни на свинину до Великодня традиційно зростають
  • ​Ринок живця: карантин карантином, а свята — за розкладом
  • ​Ринок живця: ціни продовжили низхідний рух
  • ​Ринок живця, 14-й тиждень: довгоочікуване відновлення
  • Ціни на живець свиней з початку квітня почали «реабілітацію»

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Ціни на свинину до Великодня традиційно зростають

13 квітень, Розділ Новини, переглядів 1 324

Ціни на свинину до Великодня традиційно зростають

Історично склалося, що Великдень та підготовка до нього є одним з визначальних періодів для свинарської спільноти в Україні. Так, традиційно саме за чотири тижні перед святом ринкова ситуація стає сприятливішою: після зимового «застою» торгівля м’ясом дещо пожвавлюється, бійні збільшують обсяги закупівлі свиней забійних кондицій, а м’ясопереробні підприємтсва поповнюють запаси сировини для виробництва м’ясних смаколиків до святкового столу. Аналітики Асоціації «Свинарі України» (АСУ) проаналізували передвеликодню динаміку цін.

«Амплітуда цінових коливань істотно варіювала впродовж останніх 9-ти років, проте вони, переважно, були позитивними», — коментують в АСУ. «Звичнайно, не обходиться без винятків: так, минулого року стрибок цін на свинину на початку першого локдауну «зламав» звичну хронологію подій на ринку, тож передсвяткове пожвавлення припало безпосередньо на тиждень перед Великоднем. Незважаючи на це, в абсолютній більшості випадків напередодні свята спостерігається позитивна цінова динаміка, а середній приріст котирувань на внутрішньому ринку свинини за чотири тижні складає в середньому 12%», — зауважують аналітики ринку.

Враховуючи усереднену потижневу зміну цін за 2012–2020 рр. та рівень закупівельних цін на свинину на початку квітня, можна очікувати, що напередодні свята живець свиней забійних кондицій може подорожчати до 48-48,5 грн/кг. Ці прогнози підтверджує і частина м’ясопереробних підприємств, які очікують пожвавлення торгівлі свининою з покращенням погодних умов та тривалими вихідними, які «відкриватимуть» цьогорічний пікніковий сезон.

ІЦ УАК за матеріалами agroreview

agroconf.org





Схожі новини
  • ​АСУ: ціни на свинину до Великодня традиційно зростають
  • ​Ринок живця: карантин карантином, а свята — за розкладом
  • ​Ринок живця: ціни продовжили низхідний рух
  • ​Ринок живця, 14-й тиждень: довгоочікуване відновлення
  • Ціни на живець свиней з початку квітня почали «реабілітацію»

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.