Аграрний тиждень. Україна
» » Органічні кислоти
» » Органічні кислоти

    Органічні кислоти


    Органічні кислоти

       Суміш органічних кислот можна ефективно використовувати у виробництві птахівничої продукції як безпечну заміну антибіотикам.


    Сьогодні важливо виробляти якісну тваринницьку про- дукцію. Світові тенденції виробництва складаються таким чином, що дедалі більше підприємств відмовляються від використання у своїх технологічних циклах ксенобіотиків, антибіотиків тощо.

     


    Яйце і м’ясо птиці як джерела недорогого і легкозас-воюваного білка — важливі продукти споживчого ринку як в Україні, так і за кордоном. І всі прогресивні виробни- ки стурбовані пошуком схем і технологій для вирощуванняптиці без антибіотиків і шкідливих для людини речовин.

     
    АЛЬТЕРНАТИВНІ ЗАСОБИ
    Органічні кислоти й продукти на їхній основі успішно застосовують як альтернативні засоби для прискорення росту птиці (птиця не хворіє, має здоровий кишківник, добре споживає корм, тому і росте швидко). Деякі орга- нічні кислоти додають у корми і сировину для збере-ження якості кормів, проти цвілі. Доведено, що кислотипозитивно впливають на продуктивність тварин. Цейфакт став стимулом для подальших досліджень, спрямо- ваних на застосування різних типів органічних кислот (по одній або в поєднанні) в кормах для різних видів тварин.

    У птахівництві застосування органічних кислот направле- но на поліпшення продуктивності й контроль бактеріальної контамінації (в кормах, воді, живій птиці і тушках). Правиль- но застосовані органічні кислоти сприяють активному роз- витку мікрофлори і мікрофауни курчати після вилуплення з яйця, покращує стан шлунково-кишкового тракту птиці. Доведено, що додавання кислот є ефективним для знижен- ня зараженості птиці Salmonella під час голодної витримки перед забоєм.
     
    Нині ринок кормових добавок насичений різними під- кислювачами. Це препарати на основі органічних і неор- ганічних кислот, їх солей та додаткових компонентів, що підсилюють дію, наприклад фітоекстракти. Випус- кають їх у двох формах: сухі, призначені для додавання в корм, і рідкі — для підкислення води.
     
    Програми безантибіотикового вирощування (з част- ковою або повною заміною антибіотиків на безпечні натуральні продукти) птиці з використанням засобів, які пропонує компанія «АгроПлюсІнвест», вже широко застосовують на найбільших птахокомплексах України. Лінійка продуктів на основі органічних кислот і фітопро- дуктів — ОптіЦід.
     
    МЕХАНІЗМ ДІЇ ОРГАНІЧНИХ КИСЛОТ
    Органічні кислоти забезпечують: зниження кислотозв’язувальної здатності (КЗЗ) кормів, пригнічення розвитку патогенних мікроорганізмів у кормах і питнійводі.

     


    Зниження кислотозв’язувальної здатності (КЗЗ) кормів Окремі компоненти комбікормів здатні знижувати загальну кислотність корму і нейтралізовувати соляну кис- лоту при попаданні в шлунок. Комбікорм, приготований на основі компонентів з низькою кислотозв’язувальною здатністю, дуже хороший для молодих особин або в умо-
    вах стресу.
    Дуже небезпечні корми з високим значенням КЗЗ для молодняку, оскільки їх травна система не до кін- ця сформована, а ферментативна активність низька. Вод- ночас саме престартерні й стартерні корми відрізняються найбільш високим рівнем протеїну і, відповідно, найвищою концентрацією білкових кормів із високим рівнем КЗЗ. Під- вищення КЗЗ раціону є однією з причин розладів роботи шлунково-кишкового тракту птиці. За підвищеного pH перетравлення протеїну в шлунку порушується, створю- ються умови для розвитку ентеропатогенної мікрофлори, також погіршується використання мінеральних речовин.
     
    Пригнічення розвитку патогенних мікроорганізмів
    Пригнічення розвитку мікроорганізмів і цвілі в кормах і питній воді не менш важлива функція підкислювачів.Корми часто контаміновані патогенною мікрофлорою, збільшення якої може стати причиною спалахів інфек- ційних хвороб серед поголів’я, особливо молодняку. Таку ж небезпеку має і питна вода. Випоювання вакцин, віта- мінно-мінеральних комплексів, пробіотиків створює умови для розвитку мікроорганізмів, бо енергетичні компонентив їхньому складі є поживним середовищем для бактерій. У системі напування створюються й інші умови, що спри- яють росту шкідливих мікроорганізмів: стабільна висока температура, низька проточність, близькі до нейтральних показники рН води. Ці умови провокують розмноження патогенів. За умови зниження рН води нижче 4,5 прак-тично повністю унеможливлюється розвиток таких мікро- організмів, як E. сoli, Salmonella і Clostridium.


     

    ВПЛИВ ОРГАНІЧНИХ КИСЛОТ НА МІКРООРГАНІЗМИ
    Органічні кислоти мають пряму і опосередковану діюна мікроорганізми. Пряма дія залежить від структуримолекули кислоти. Загальний механізм дії полягає в зни-женні внутрішньоклітинного рН бактерії, руйнуванніклітинної мембрани. До зниження внутрішньоклітинного рН бактерій призводить використання кислот із висо- ким ступенем дисоціації (наприклад, мурашина кислота). Потрапляючи всередину клітини, ці кислоти вивільняють протони водню, тим самим підвищуючи кислотність всередині клітини, що призводить до порушення її обмінних процесів і загибелі. Кислоти з низьким ступенем дис- оціації (пропіонова, оцтова) мають підвищену здатність до утворення солей з калієм і натрієм, що входять до скла- ду мембрани клітини. Під час цих реакцій відбувається порушення стабільності клітинної мембрани бактерій, що призводить до її руйнування, збільшення проникності для кислот з високим ступенем дисоціації. Цією властивіс- тю обумовлено синергічну взаємодію органічних кислот з різними ступенями дисоціації проти патогенних бак- терій. Під час експериментальних досліджень доведено, що сумарна активність мурашиної і пропіонової кислот щодо Salmonella значно перевершує їх ефективність окремо. Накопичення токсичних аніонів органічних кислот всередині бактеріальної клітини призводить до пору- шень реплікації бактеріальної ДНК, наслідком цьогоє пригнічення пластичного обміну, а також пригнічення її здатності до розмноження (бактеріостатичний ефект). Опосередкований вплив органічних кислот пов’язаний зі зниженням рН середовища і створенням несприятливих умов для розвитку патогенних грамнегативних бактерій, оптимальні значення рН для яких становлять 5,5–7,2. З огляду на сказане вище, застосування підкислювачів дає змогу значно знизити мікробіальні навантаження на орга- нізм продуктивних тварин і здійснювати профілактику бактеріальних хвороб. Ефективність органічних кислот із точки зору підкислювальної здатності, бактерицидної та фунгіцидної активності залежить від особливостей будови тієї чи іншої кислоти: кількості атомів вуглецю
    і карбоксильних груп.
     


    ДОДАВАННЯ ФІТООЛІЙ ТА ФІТОЕКСТРАКТІВ
    Фітоолії та фітоекстракти забезпечують інгібування біосинтезу ергостеролу і руйнування мембран патоген- них мікроорганізмів та зумовлюють пригнічення грибів і цвілі. Порушення цілісності мембран бактерій і упо-вільнення протікання ферментативних реакцій забез- печують антибактеріальну функцію продуктів ОптіЦід. Фенольна і ОН-групи виконують антиоксидантну роль; молекули, що мають найвищий антибактеріальний коефі- цієнт — карвакрол, тимол і евгенол і належать до фенолу і не дисоціюють у кислому середовищі, але стають більш ліпофільними. Органічні кислоти сприяють активнішому проникненню в мембрани бактерій. Вони ж, в свою чергу, допомагають органічним кислотам порушити гомеостаз бактерії, зупиняючи роботу насоса іонів. Таким чином, органічні кислоти і фітоолії діють синергічно, підсилюючи ефект один одного.
     
    ОптіЦід Ц:12 вбиває грамнегативні бактерії, наприклад, Salmonella і E. сoli. Це антибактеріальна синергетична суха кислотна суміш, що містить мурашину, лауринову, оцтову, молочну, лимонну кислоти в оптимальному співвідношен- ні й цитрат кальцію. Препарат зменшує буферність корму, збільшує прирости й покращує продуктивність тварин. ОптіЦід Ц:12 збагачений лауриновою кислотою (Ц:12), яка проявляє активність проти патогенних грампозитив- них бактерій (наприклад, S. Suis). Цитрат кальцію — уні- кальний носій, який розроблено і запатентовано (не має аналогів) компанією FF Chemicals BV. Оптимальні дозу- вання — 0,5–3 кг/т корму. У програмі оптимізації годівлі необхідно поставити в матрицю 40% кальцію загального через подвійну доступність кальцію в продукті, порівняно з вапняком.
    ОптіЦід ДТГ-60 — це суміш ди- і тригліцеридів масляноїкислоти і фітоолій (коричний альдегід, карвакрол, тимол).Трибутирин не тільки має високу активність, а й такожунеможливлює ряд негативних ефектів, пов’язанихіз передчасним руйнуванням і всмоктуванням масляноїкислоти в передніх відділах системи травлення. Він повільно вивільняється в тонкому кишківнику під час роз-паду тригліцеридів під дією ензимів після проходженнячерез шлунок. Масляна кислота/бутират є джереломенергії для ворсинок/мікроворсинок кишківника і під- вищує регенерацію епітелію. Продукт має дуже високу концентрацію масляної кислоти — до 60% (звичайні продукти — до 30%). Фітоолії і трибутирин високоефективні проти грампозитивних і грамнегативних бактерій. При цьому фітоолії діють на патогени незалежно від рН кишківника та синергують із трибутирином. Опті- Цід ДТГ-60 стимулює імунну систему птиці. Завдяки високій концентрації діючих речовин у продукті, Опті- Цід ДТГ-60 вводять у низьких дозах — від 250 до 500 гр на тонну комбікорму. Залежно від виду птиці рекомендо- вано такі дозування: бройлери (старт) — 0,5 кг/т, бройлери (гровер/фініш) — 0,25 кг/т, кури-несучки — 0,25–0,5 кг/т, качки, гуси — 0,5–1,0 кг/т.
    ОптіЦід ДВЦ Рідкий рятує птицю в найкритичні- ших станах: проноси, дисбактеріози, проблеми з годів- лею, викликані стресом, поствакцинальний синдром, різні хвороби. Спеціальна формула коротколанцюгових рідких кислот і солей (містить мурашину кислоту, амо- нію форміат і амонію пропіонат, пропіонову кислоту) і трибутирина з фітоекстрактом (коричний альдегіді олія орегано) знижує рН шлунка, знищує грампозитивні та грамнегативні бактерії, швидко стабілізує роботу тон- кого і товстого відділів кишківника — збільшує довжину ворсинок і глибину крипт, тим самим відновлюючи цілісність кишківника і стимулюючи поїдання корму і відмінний апетит у птиці. Оптимальне дозування: 0,2–2,0 кг/т питної води. Дозу ОптіЦід ДВЦ регулюють до досягнення цільового рН 3,8–4,3, вона залежить від вихідної якості води в господарстві.
     
    Представлені препарати ефективно використовують як альтернативи препаратам, що у своєму складі містять антибіотики. Перевагою представлених засобів є їх уні- версальність у застосуванні у всіх видів продуктивних тварин і птиці. 
     

    Команда компанії відповість на всі Ваші запитання і прийме заявки на постачання даних корисних та безпечних продуктів.
     
    м. Київ, вул. Сумська, 1, оф. 208
    +38 067 396 0770,
    +38 068 867 2518
    www.agroplusinvest.com

    Email:info@agroplusinvest.com.ua


     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     




     





    Схожі новини
  • Контроль Salmonella без антибіотиков
  • Комахи замінять сою у якості харчування для бройлерів?
  • МХП: антибіотики застосовуються лише для лікування птиці
  • Засоби заміни АСР: готові до активної дії
  • Останні тенденції на Euro Tier

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Органічні кислоти


Органічні кислоти

   Суміш органічних кислот можна ефективно використовувати у виробництві птахівничої продукції як безпечну заміну антибіотикам.


Сьогодні важливо виробляти якісну тваринницьку про- дукцію. Світові тенденції виробництва складаються таким чином, що дедалі більше підприємств відмовляються від використання у своїх технологічних циклах ксенобіотиків, антибіотиків тощо.

 


Яйце і м’ясо птиці як джерела недорогого і легкозас-воюваного білка — важливі продукти споживчого ринку як в Україні, так і за кордоном. І всі прогресивні виробни- ки стурбовані пошуком схем і технологій для вирощуванняптиці без антибіотиків і шкідливих для людини речовин.

 
АЛЬТЕРНАТИВНІ ЗАСОБИ
Органічні кислоти й продукти на їхній основі успішно застосовують як альтернативні засоби для прискорення росту птиці (птиця не хворіє, має здоровий кишківник, добре споживає корм, тому і росте швидко). Деякі орга- нічні кислоти додають у корми і сировину для збере-ження якості кормів, проти цвілі. Доведено, що кислотипозитивно впливають на продуктивність тварин. Цейфакт став стимулом для подальших досліджень, спрямо- ваних на застосування різних типів органічних кислот (по одній або в поєднанні) в кормах для різних видів тварин.

У птахівництві застосування органічних кислот направле- но на поліпшення продуктивності й контроль бактеріальної контамінації (в кормах, воді, живій птиці і тушках). Правиль- но застосовані органічні кислоти сприяють активному роз- витку мікрофлори і мікрофауни курчати після вилуплення з яйця, покращує стан шлунково-кишкового тракту птиці. Доведено, що додавання кислот є ефективним для знижен- ня зараженості птиці Salmonella під час голодної витримки перед забоєм.
 
Нині ринок кормових добавок насичений різними під- кислювачами. Це препарати на основі органічних і неор- ганічних кислот, їх солей та додаткових компонентів, що підсилюють дію, наприклад фітоекстракти. Випус- кають їх у двох формах: сухі, призначені для додавання в корм, і рідкі — для підкислення води.
 
Програми безантибіотикового вирощування (з част- ковою або повною заміною антибіотиків на безпечні натуральні продукти) птиці з використанням засобів, які пропонує компанія «АгроПлюсІнвест», вже широко застосовують на найбільших птахокомплексах України. Лінійка продуктів на основі органічних кислот і фітопро- дуктів — ОптіЦід.
 
МЕХАНІЗМ ДІЇ ОРГАНІЧНИХ КИСЛОТ
Органічні кислоти забезпечують: зниження кислотозв’язувальної здатності (КЗЗ) кормів, пригнічення розвитку патогенних мікроорганізмів у кормах і питнійводі.

 


Зниження кислотозв’язувальної здатності (КЗЗ) кормів Окремі компоненти комбікормів здатні знижувати загальну кислотність корму і нейтралізовувати соляну кис- лоту при попаданні в шлунок. Комбікорм, приготований на основі компонентів з низькою кислотозв’язувальною здатністю, дуже хороший для молодих особин або в умо-
вах стресу.
Дуже небезпечні корми з високим значенням КЗЗ для молодняку, оскільки їх травна система не до кін- ця сформована, а ферментативна активність низька. Вод- ночас саме престартерні й стартерні корми відрізняються найбільш високим рівнем протеїну і, відповідно, найвищою концентрацією білкових кормів із високим рівнем КЗЗ. Під- вищення КЗЗ раціону є однією з причин розладів роботи шлунково-кишкового тракту птиці. За підвищеного pH перетравлення протеїну в шлунку порушується, створю- ються умови для розвитку ентеропатогенної мікрофлори, також погіршується використання мінеральних речовин.
 
Пригнічення розвитку патогенних мікроорганізмів
Пригнічення розвитку мікроорганізмів і цвілі в кормах і питній воді не менш важлива функція підкислювачів.Корми часто контаміновані патогенною мікрофлорою, збільшення якої може стати причиною спалахів інфек- ційних хвороб серед поголів’я, особливо молодняку. Таку ж небезпеку має і питна вода. Випоювання вакцин, віта- мінно-мінеральних комплексів, пробіотиків створює умови для розвитку мікроорганізмів, бо енергетичні компонентив їхньому складі є поживним середовищем для бактерій. У системі напування створюються й інші умови, що спри- яють росту шкідливих мікроорганізмів: стабільна висока температура, низька проточність, близькі до нейтральних показники рН води. Ці умови провокують розмноження патогенів. За умови зниження рН води нижче 4,5 прак-тично повністю унеможливлюється розвиток таких мікро- організмів, як E. сoli, Salmonella і Clostridium.


 

ВПЛИВ ОРГАНІЧНИХ КИСЛОТ НА МІКРООРГАНІЗМИ
Органічні кислоти мають пряму і опосередковану діюна мікроорганізми. Пряма дія залежить від структуримолекули кислоти. Загальний механізм дії полягає в зни-женні внутрішньоклітинного рН бактерії, руйнуванніклітинної мембрани. До зниження внутрішньоклітинного рН бактерій призводить використання кислот із висо- ким ступенем дисоціації (наприклад, мурашина кислота). Потрапляючи всередину клітини, ці кислоти вивільняють протони водню, тим самим підвищуючи кислотність всередині клітини, що призводить до порушення її обмінних процесів і загибелі. Кислоти з низьким ступенем дис- оціації (пропіонова, оцтова) мають підвищену здатність до утворення солей з калієм і натрієм, що входять до скла- ду мембрани клітини. Під час цих реакцій відбувається порушення стабільності клітинної мембрани бактерій, що призводить до її руйнування, збільшення проникності для кислот з високим ступенем дисоціації. Цією властивіс- тю обумовлено синергічну взаємодію органічних кислот з різними ступенями дисоціації проти патогенних бак- терій. Під час експериментальних досліджень доведено, що сумарна активність мурашиної і пропіонової кислот щодо Salmonella значно перевершує їх ефективність окремо. Накопичення токсичних аніонів органічних кислот всередині бактеріальної клітини призводить до пору- шень реплікації бактеріальної ДНК, наслідком цьогоє пригнічення пластичного обміну, а також пригнічення її здатності до розмноження (бактеріостатичний ефект). Опосередкований вплив органічних кислот пов’язаний зі зниженням рН середовища і створенням несприятливих умов для розвитку патогенних грамнегативних бактерій, оптимальні значення рН для яких становлять 5,5–7,2. З огляду на сказане вище, застосування підкислювачів дає змогу значно знизити мікробіальні навантаження на орга- нізм продуктивних тварин і здійснювати профілактику бактеріальних хвороб. Ефективність органічних кислот із точки зору підкислювальної здатності, бактерицидної та фунгіцидної активності залежить від особливостей будови тієї чи іншої кислоти: кількості атомів вуглецю
і карбоксильних груп.
 


ДОДАВАННЯ ФІТООЛІЙ ТА ФІТОЕКСТРАКТІВ
Фітоолії та фітоекстракти забезпечують інгібування біосинтезу ергостеролу і руйнування мембран патоген- них мікроорганізмів та зумовлюють пригнічення грибів і цвілі. Порушення цілісності мембран бактерій і упо-вільнення протікання ферментативних реакцій забез- печують антибактеріальну функцію продуктів ОптіЦід. Фенольна і ОН-групи виконують антиоксидантну роль; молекули, що мають найвищий антибактеріальний коефі- цієнт — карвакрол, тимол і евгенол і належать до фенолу і не дисоціюють у кислому середовищі, але стають більш ліпофільними. Органічні кислоти сприяють активнішому проникненню в мембрани бактерій. Вони ж, в свою чергу, допомагають органічним кислотам порушити гомеостаз бактерії, зупиняючи роботу насоса іонів. Таким чином, органічні кислоти і фітоолії діють синергічно, підсилюючи ефект один одного.
 
ОптіЦід Ц:12 вбиває грамнегативні бактерії, наприклад, Salmonella і E. сoli. Це антибактеріальна синергетична суха кислотна суміш, що містить мурашину, лауринову, оцтову, молочну, лимонну кислоти в оптимальному співвідношен- ні й цитрат кальцію. Препарат зменшує буферність корму, збільшує прирости й покращує продуктивність тварин. ОптіЦід Ц:12 збагачений лауриновою кислотою (Ц:12), яка проявляє активність проти патогенних грампозитив- них бактерій (наприклад, S. Suis). Цитрат кальцію — уні- кальний носій, який розроблено і запатентовано (не має аналогів) компанією FF Chemicals BV. Оптимальні дозу- вання — 0,5–3 кг/т корму. У програмі оптимізації годівлі необхідно поставити в матрицю 40% кальцію загального через подвійну доступність кальцію в продукті, порівняно з вапняком.
ОптіЦід ДТГ-60 — це суміш ди- і тригліцеридів масляноїкислоти і фітоолій (коричний альдегід, карвакрол, тимол).Трибутирин не тільки має високу активність, а й такожунеможливлює ряд негативних ефектів, пов’язанихіз передчасним руйнуванням і всмоктуванням масляноїкислоти в передніх відділах системи травлення. Він повільно вивільняється в тонкому кишківнику під час роз-паду тригліцеридів під дією ензимів після проходженнячерез шлунок. Масляна кислота/бутират є джереломенергії для ворсинок/мікроворсинок кишківника і під- вищує регенерацію епітелію. Продукт має дуже високу концентрацію масляної кислоти — до 60% (звичайні продукти — до 30%). Фітоолії і трибутирин високоефективні проти грампозитивних і грамнегативних бактерій. При цьому фітоолії діють на патогени незалежно від рН кишківника та синергують із трибутирином. Опті- Цід ДТГ-60 стимулює імунну систему птиці. Завдяки високій концентрації діючих речовин у продукті, Опті- Цід ДТГ-60 вводять у низьких дозах — від 250 до 500 гр на тонну комбікорму. Залежно від виду птиці рекомендо- вано такі дозування: бройлери (старт) — 0,5 кг/т, бройлери (гровер/фініш) — 0,25 кг/т, кури-несучки — 0,25–0,5 кг/т, качки, гуси — 0,5–1,0 кг/т.
ОптіЦід ДВЦ Рідкий рятує птицю в найкритичні- ших станах: проноси, дисбактеріози, проблеми з годів- лею, викликані стресом, поствакцинальний синдром, різні хвороби. Спеціальна формула коротколанцюгових рідких кислот і солей (містить мурашину кислоту, амо- нію форміат і амонію пропіонат, пропіонову кислоту) і трибутирина з фітоекстрактом (коричний альдегіді олія орегано) знижує рН шлунка, знищує грампозитивні та грамнегативні бактерії, швидко стабілізує роботу тон- кого і товстого відділів кишківника — збільшує довжину ворсинок і глибину крипт, тим самим відновлюючи цілісність кишківника і стимулюючи поїдання корму і відмінний апетит у птиці. Оптимальне дозування: 0,2–2,0 кг/т питної води. Дозу ОптіЦід ДВЦ регулюють до досягнення цільового рН 3,8–4,3, вона залежить від вихідної якості води в господарстві.
 
Представлені препарати ефективно використовують як альтернативи препаратам, що у своєму складі містять антибіотики. Перевагою представлених засобів є їх уні- версальність у застосуванні у всіх видів продуктивних тварин і птиці. 
 

Команда компанії відповість на всі Ваші запитання і прийме заявки на постачання даних корисних та безпечних продуктів.
 
м. Київ, вул. Сумська, 1, оф. 208
+38 067 396 0770,
+38 068 867 2518
www.agroplusinvest.com

Email:info@agroplusinvest.com.ua


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




 





Схожі новини
  • Контроль Salmonella без антибіотиков
  • Комахи замінять сою у якості харчування для бройлерів?
  • МХП: антибіотики застосовуються лише для лікування птиці
  • Засоби заміни АСР: готові до активної дії
  • Останні тенденції на Euro Tier

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.