Не дивлячись на відчутну зміну цін на продукти харчування у квітні порівняно з аналогічним періодом 2020-го (9,9% за даними ДССУ), свинина до цьогорічного Великодня не «розорила» споживача. Так, аналітики Асоціації «Свинарі України» відзначають, що охолоджена свинина у роздрібі була не дорожчою ніж рік тому.
За результатами моніторингу цін на свинину в національних торгових мережах, охолоджені свинячі частини напередодні цьогорічного Великодня були в середньому на 1,1% дешевшими ніж роком раніше. Так, станом на 30-те квітня середня ціна кілограма охолодженої свинини в роздрібній торгівлі становила 130,2 грн/кг проти 131,6 грн/кг за кілька днів до Великодня у 2020-му. Відчутніше ніж решта свинячих частин (майже на 4%) в ціні «просіли» грудинка та ошийок. Така зміна частково пов’язана із акційними пропозиціями торгівельних мереж для заохочення споживачів перед очікуваним початком пікнікового сезону.
Середні роздрібні ціни на окремі охолоджені свинячі частини у передвеликодній тиждень 2020 та 2021 рр.