Роздрібні ціни на українську свинину станом на початок квітня скоротилися порівняно з попереднім місяцем в середньому на 3%, повідомила прес-служба асоціації «Свинарі України» (АСУ).
Згідно з повідомленням, свинячі стейк, корейка і стегно подешевшали на 3%. Свинячий ошийок втратив у ціні в середньому 2,1%, і в кінці першого тижня квітня коштував 101 грн/кг. Ціна на свинячі грудинки і лопатки скоротилася на близько 1%, а вартість свинячого фаршу зменшилася на 3,9% - до 63,5 грн/кг. За даними прес-служби, не подешевшала тільки свиняча вирізка, яка станом на кінець першого тижня поточного місяця коштувала в середньому 109,8 грн/кг. В АСУ додали, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року свинина подорожчала в середньому на 11,8-22,1% залежно від м'ясної частини. Пов'язано це, в першу чергу, із зростанням закупівельних цін на цю продукцію, які збільшилися у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року в середньому на 20%. За даними прес-служби, відхилення цін на свинину в зв'язку з наближенням великодніх свят становило 7,3%, що значно менше порівняно з торішнім святковим періодом.
https://economics.unian.ua/agro/1873031-svinina-v-ukrajini-za-rik-podorojchala-na-10-20.html