Аграрний тиждень. Україна
» » Мінагрополітики і ТПП напрацювали напрями вдосконалення державного управління у харчовій галузі
» » Мінагрополітики і ТПП напрацювали напрями вдосконалення державного управління у харчовій галузі

    Мінагрополітики і ТПП напрацювали напрями вдосконалення державного управління у харчовій галузі


    Відбулося чергове засідання Комітету підприємців АПК при Торгово-промисловій палаті України з метою обговорення питань про вдосконалення державного управління у сфері виробництва харчових продуктів. Участь у заході взяли заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, Державний секретар Міністерства аграрної політики та продовольства України Владислав Андронов, керівники галузевих асоціацій.

    «Забезпечення сталого, ефективного, збалансованого і пропорційного розвитку харчової та переробної промисловості є одним з головних завдань державної економічної політики, реалізація якого виступає основною умовою забезпечення не тільки потреб внутрішнього ринку, а також формування потужного експортного потенціалу», - зауважила заступник Міністра Олена Ковальова.

    На думку членів комітету, поглибленої уваги та активізації діяльності з боку державних органів потребують: продовольча безпека, формування інноваційної моделі функціонування підприємств харчової та переробної промисловості, розвиток органічного виробництва та виробництва функціональних харчових продуктів, скорочення втрат продовольства та харчових відходів, впровадження політики управління якістю шляхом зближення національної системи технічного регулювання із базовою моделлю ЄС та впровадження системи захисту географічних зазначень і найменувань походження продовольчих товарів та напоїв.

    Під час заходу Комітет підприємців АПК при ТПП запропонували розглянути можливість формування в рамках оновленої структури Мінагрополітики структурного підрозділу державної політики – Директорат продовольства, інновацій і схем якості. До функціоналу нового Директорату будуть входити оновлені напрямки формування державної політики в сфері харчової промисловості, а також забезпечення продовольчої безпеки держави.

    Така пропозиція була запропонована, враховуючи поточний системний процес реформування центральних органів виконавчої влади, створення директоратів політик, які покликані забезпечувати послідовність, сталість та комплексність циклу формування державної політики, в тому числі в агропродовольчому секторі та галузі харчової промисловості.

    Крім того, учасники засідання обговорили питання для першочергового вирішення, а також започатковано домовленість про регулярні спільні для всіх галузей харчової та переробної промисловості зустрічі з метою налагодження діалогу між Міністерством і бізнесом.

    Прес-служба Мінагрополітики





    Схожі новини
  • Мінагрополітики збирається впорядкувати органічне маркування продуктів
  • Єдино можливий шлях стабільного розвитку наукової діяльності
  • Залучення вітчизняних науковців до розробки методології HACCP поліпшить якість харчової продукції
  • Мінагрополітики привітало працівників харчової промисловості з професійним святом
  • Відбулися урочистості з нагоди Дня працівників харчової промисловості

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Фотозвіти
Новини техніки
Рослинництво
Тваринництво
Відео

Мінагрополітики і ТПП напрацювали напрями вдосконалення державного управління у харчовій галузі


Відбулося чергове засідання Комітету підприємців АПК при Торгово-промисловій палаті України з метою обговорення питань про вдосконалення державного управління у сфері виробництва харчових продуктів. Участь у заході взяли заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, Державний секретар Міністерства аграрної політики та продовольства України Владислав Андронов, керівники галузевих асоціацій.

«Забезпечення сталого, ефективного, збалансованого і пропорційного розвитку харчової та переробної промисловості є одним з головних завдань державної економічної політики, реалізація якого виступає основною умовою забезпечення не тільки потреб внутрішнього ринку, а також формування потужного експортного потенціалу», - зауважила заступник Міністра Олена Ковальова.

На думку членів комітету, поглибленої уваги та активізації діяльності з боку державних органів потребують: продовольча безпека, формування інноваційної моделі функціонування підприємств харчової та переробної промисловості, розвиток органічного виробництва та виробництва функціональних харчових продуктів, скорочення втрат продовольства та харчових відходів, впровадження політики управління якістю шляхом зближення національної системи технічного регулювання із базовою моделлю ЄС та впровадження системи захисту географічних зазначень і найменувань походження продовольчих товарів та напоїв.

Під час заходу Комітет підприємців АПК при ТПП запропонували розглянути можливість формування в рамках оновленої структури Мінагрополітики структурного підрозділу державної політики – Директорат продовольства, інновацій і схем якості. До функціоналу нового Директорату будуть входити оновлені напрямки формування державної політики в сфері харчової промисловості, а також забезпечення продовольчої безпеки держави.

Така пропозиція була запропонована, враховуючи поточний системний процес реформування центральних органів виконавчої влади, створення директоратів політик, які покликані забезпечувати послідовність, сталість та комплексність циклу формування державної політики, в тому числі в агропродовольчому секторі та галузі харчової промисловості.

Крім того, учасники засідання обговорили питання для першочергового вирішення, а також започатковано домовленість про регулярні спільні для всіх галузей харчової та переробної промисловості зустрічі з метою налагодження діалогу між Міністерством і бізнесом.

Прес-служба Мінагрополітики





Схожі новини
  • Мінагрополітики збирається впорядкувати органічне маркування продуктів
  • Єдино можливий шлях стабільного розвитку наукової діяльності
  • Залучення вітчизняних науковців до розробки методології HACCP поліпшить якість харчової продукції
  • Мінагрополітики привітало працівників харчової промисловості з професійним святом
  • Відбулися урочистості з нагоди Дня працівників харчової промисловості

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

    Аграрний тиждень. Україна

    Всеукраїнський діловий портал «Аграрний тиждень. Україна» створений з метою достовірного і своєчасного висвітлення об’єктивної інформації про реальний стан і роботу аграрного сектору України.


    Розрахований на власників, керівників і фахівців господарств і переробних підприємств; обласні та районні адміністрації, головні управління агропромислового розвитку; вищі учбові заклади аграрного напрямку I-IV ступенів акредитації, представників галузевих об’єднань і організацій, фермерів, і виходитиме за їх інформаційної підтримки.



    © 2006-2020 "Аграрний тиждень. Україна"

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов
    «    Август 2021    »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031