Міністерство охорони здоров«я затвердило максимально допустимі рівні (МДР) вмісту хлорпірифосу та хлорпірифос-метилу у сільськогосподарській продукції та харчових продуктах.
Про це йдеться в оприлюдненому наказі МОЗ № 960 від 18 травня 2021 р.
«Затвердити максимально допустимі рівні (МДР) вмісту хлорпірифосу та хлорпірифос-метилу у сільськогосподарській продукції та харчових продуктах в кількості 0,01 мг/кг (мг/л)», — сказано у документі.
Згідно зі змінами до Гігієнічних нормативів і регламентів безпечного застосування пестицидів і агрохімікатів, норма стосується зерна хлібних злаків, цукрових буряків, яблук та яблучного соку, соєвих бобів, соєвої олії, ріпаку, ріпакової олії, сорго, соняшнику, соняшникової олії, кукурудзи, кукурудзяної олії.
N.B. Хлорпірифосовий досвід України: заборонити не можна залишити
Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 3 червня 2021 р. за № 743/36365 та набирає чинності з 1 січня 2022 року.
http://agroportal.ua