Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Визначено максимально допустимі норми хлорпірифосу в агропродукції
АТУ»Новини»Визначено максимально допустимі норми хлорпірифосу в агропродукції

Визначено максимально допустимі норми хлорпірифосу в агропродукції

16 червень, Розділ Новини, переглядів 1 203





Міністерство охорони здоров«я затвердило максимально допустимі рівні (МДР) вмісту хлорпірифосу та хлорпірифос-метилу у сільськогосподарській продукції та харчових продуктах.

Про це йдеться в оприлюдненому наказі МОЗ № 960 від 18 травня 2021 р.

«Затвердити максимально допустимі рівні (МДР) вмісту хлорпірифосу та хлорпірифос-метилу у сільськогосподарській продукції та харчових продуктах в кількості 0,01 мг/кг (мг/л)», — сказано у документі.

Згідно зі змінами до Гігієнічних нормативів і регламентів безпечного застосування пестицидів і агрохімікатів, норма стосується зерна хлібних злаків, цукрових буряків, яблук та яблучного соку, соєвих бобів, соєвої олії, ріпаку, ріпакової олії, сорго, соняшнику, соняшникової олії, кукурудзи, кукурудзяної олії. 

N.B. Хлорпірифосовий досвід України: заборонити не можна залишити

Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 3 червня 2021 р. за № 743/36365 та набирає чинності з 1 січня 2022 року.

http://agroportal.ua

 





Схожі новини
  • МОЗ України визначило максимальний рівень вмісту хлорпірифосу в харчовій продукції
  • В Україні визначили максимальний рівень вмісту хлорпірифосу в харчовій продукції
  • Держпродспоживслужба України погодила встановлення МДР хлорпірифосу в харчовій продукції
  • Названо, як в Україні виконуватимуть вимогу ЄС щодо хлорпірифосу
  • УЗА просить обмежити використання хлорпірифосу та хлорпірифос-метилу

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.