Мінекономіки впроваджує європейську практику маркування окремих видів м’яса, а також оливкової олії та меду
18 June, Розділ Новини, переглядів 1 377
Мінекономіки впроваджує європейську практику маркування окремих видів м’яса, а також оливкової олії та меду, про це 17 червня повідомив відділ зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації. Відповідний наказ Мінекономіки від 01.04.2021 року № 679 набув чинності 18.05.2021 і буде введено в дію через 3 роки. Наказ встановлює правила зазначення «країни походження» або «місця походження» в маркуванні:
м'яса великої рогатої худоби;
свинини;
баранини і козлятини;
їстівних субпродуктів великої рогатої худоби;
м'яса та їстівних субпродуктів свійської птиці;
меду;
необробленої оливкової олії (virgin olive oil) і оливкової олії екстра-класу (extra virgin olive oil).
Наказ розроблено на основі вимог 5-ти актів, тому він робить нас ще на крок ближче до створення спільного ринку харчових продуктів з Європейським Союзом.
ІЦ УАК за матеріалами me.gov
agroconf.org
Схожі новини
В Україні обмежать вміст трансжирних кислот в харчових продуктахМінекономіки визначило правила поводження з продуктами, що ввозяться в Україну як виставкові зразкиУкраїнське м’ясо та м’ясопродукти маркуватимуть по-європейськиСпрощено процедуру ідентифікації великої рогатої худобиЦіни на оливкову олію впали до мінімуму за 10 років