Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Мінекономіки впроваджує європейську практику маркування окремих видів м’яса, а також оливкової олії та меду
АТУ»Новини»Мінекономіки впроваджує європейську практику маркування окремих видів м’яса, а також оливкової олії та меду

Мінекономіки впроваджує європейську практику маркування окремих видів м’яса, а також оливкової олії та меду

18 червень, Розділ Новини, переглядів 1 761

Мінекономіки впроваджує європейську практику маркування окремих видів м’яса, а також оливкової олії та меду
Мінекономіки впроваджує європейську практику маркування окремих видів м’яса, а також оливкової олії та меду, про це 17 червня повідомив відділ зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації. Відповідний наказ Мінекономіки від 01.04.2021 року № 679 набув чинності 18.05.2021 і буде введено в дію через 3 роки. Наказ встановлює правила зазначення «країни походження» або «місця походження» в маркуванні:

м'яса великої рогатої худоби;



свинини;



баранини і козлятини;



їстівних субпродуктів великої рогатої худоби;



м'яса та їстівних субпродуктів свійської птиці;



меду;



необробленої оливкової олії (virgin olive oil) і оливкової олії екстра-класу (extra virgin olive oil).

Наказ розроблено на основі вимог 5-ти актів, тому він робить нас ще на крок ближче до створення спільного ринку харчових продуктів з Європейським Союзом.

ІЦ УАК за матеріалами me.gov

agroconf.org





Схожі новини
  • Українське м’ясо та м’ясопродукти маркуватимуть по-європейськи
  • Мінекономіки визначило правила поводження з продуктами, що ввозяться в Україну як виставкові зразки
  • Спрощено процедуру ідентифікації великої рогатої худоби
  • Ціни на оливкову олію впали до мінімуму за 10 років
  • В Україні обмежать вміст трансжирних кислот в харчових продуктах

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.