Кабінет міністрів України 19 травня схвалив законопроект «Про внесення змін до деяких Законів України щодо обмеження вмісту трансжирних кислот у харчових продуктах».
Про це стало відомо під час засідання уряду.
«Проєктом акта передбачається запровадити процедури регулювання вмісту трансжирних кислот в харчових продуктах, що пропонуються кінцевому споживачу шляхом внесення змін до Законів України „Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів“, „Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів“», — йдеться в документі.
Зауважимо, що законопроект розроблено з метою запровадження заходів щодо регулювання вмісту трансжирних кислот у харчових продуктах є профілактика виникнення неінфекційних захворювань, зокрема ішемічної хвороби серця за рахунок сприяння здоровому харчуванню, поліпшення раціону харчування та здоров'я населення.
«Прийняття запропонованих змін значно знизить рівень споживання трансжирів у всіх вікових групах, покращить поживну цінність харчових продуктів, у тому числі за рахунок збільшення використання більш здорових жирів (наприклад, мононенасичених або поліненасичених жирів), що в свою чергу може позитивно відобразитись на рівні смертності внаслідок серцевосудинних захворювань», — переконують ініціатори законопроекту.
Нагадаємо, Мінекономіки затвердило європейські вимоги до маркування м'яса, меду та оливкової олії.
ІЦ УАК за матеріалами Agravery.com
agroconf.org
Забезпечення безперебійної роботи сільськогосподарської техніки безпосередньо залежить від своєчасного та якісного
Докладніше