Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні обмежать вміст трансжирних кислот в харчових продуктах
» » В Україні обмежать вміст трансжирних кислот в харчових продуктах

    В Україні обмежать вміст трансжирних кислот в харчових продуктах


    В Україні обмежать вміст трансжирних кислот в харчових продуктах

    Кабінет міністрів України 19 травня схвалив законопроект «Про внесення змін до деяких Законів України щодо обмеження вмісту трансжирних кислот у харчових продуктах».

    Про це стало відомо під час засідання уряду.

    «Проєктом акта передбачається запровадити процедури регулювання вмісту трансжирних кислот в харчових продуктах, що пропонуються кінцевому споживачу шляхом внесення змін до Законів України „Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів“, „Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів“», — йдеться в документі.

    Зауважимо, що законопроект розроблено з метою запровадження заходів щодо регулювання вмісту трансжирних кислот у харчових продуктах є профілактика виникнення неінфекційних захворювань, зокрема ішемічної хвороби серця за рахунок сприяння здоровому харчуванню, поліпшення раціону харчування та здоров'я населення.

    «Прийняття запропонованих змін значно знизить рівень споживання трансжирів у всіх вікових групах, покращить поживну цінність харчових продуктів, у тому числі за рахунок збільшення використання більш здорових жирів (наприклад, мононенасичених або поліненасичених жирів), що в свою чергу може позитивно відобразитись на рівні смертності внаслідок серцевосудинних захворювань», — переконують ініціатори законопроекту.

    Нагадаємо, Мінекономіки затвердило європейські вимоги до маркування м'яса, меду та оливкової олії.

    ІЦ УАК за матеріалами Agravery.com

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Цифра дня: Україна торік імпортувала пальмової олії на 6 мільярдів грн
  • В Україні в тортах виявили трансжири, які призводять до онкологічних захворювань
  • Учасники робочої групи з реформи сфери безпечності харчових продуктів обговорили зміни до законодавства України
  • В Україні створять єдиний контролюючий орган в сфері безпечності харчових продуктів
  • Продукти харчування маркуватимуть написом «не містить глютену»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

В Україні обмежать вміст трансжирних кислот в харчових продуктах


В Україні обмежать вміст трансжирних кислот в харчових продуктах

Кабінет міністрів України 19 травня схвалив законопроект «Про внесення змін до деяких Законів України щодо обмеження вмісту трансжирних кислот у харчових продуктах».

Про це стало відомо під час засідання уряду.

«Проєктом акта передбачається запровадити процедури регулювання вмісту трансжирних кислот в харчових продуктах, що пропонуються кінцевому споживачу шляхом внесення змін до Законів України „Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів“, „Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів“», — йдеться в документі.

Зауважимо, що законопроект розроблено з метою запровадження заходів щодо регулювання вмісту трансжирних кислот у харчових продуктах є профілактика виникнення неінфекційних захворювань, зокрема ішемічної хвороби серця за рахунок сприяння здоровому харчуванню, поліпшення раціону харчування та здоров'я населення.

«Прийняття запропонованих змін значно знизить рівень споживання трансжирів у всіх вікових групах, покращить поживну цінність харчових продуктів, у тому числі за рахунок збільшення використання більш здорових жирів (наприклад, мононенасичених або поліненасичених жирів), що в свою чергу може позитивно відобразитись на рівні смертності внаслідок серцевосудинних захворювань», — переконують ініціатори законопроекту.

Нагадаємо, Мінекономіки затвердило європейські вимоги до маркування м'яса, меду та оливкової олії.

ІЦ УАК за матеріалами Agravery.com

agroconf.org





Схожі новини
  • Цифра дня: Україна торік імпортувала пальмової олії на 6 мільярдів грн
  • В Україні в тортах виявили трансжири, які призводять до онкологічних захворювань
  • Учасники робочої групи з реформи сфери безпечності харчових продуктів обговорили зміни до законодавства України
  • В Україні створять єдиний контролюючий орган в сфері безпечності харчових продуктів
  • Продукти харчування маркуватимуть написом «не містить глютену»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.