АСТАРТА продовжує виробництво цукру з імпортованого тростинного цукру-сирцю. Друга партія продукції, в рамках законтрактованих раніше 60 тис. тонн, вже надходить на Яреськівський цукровий завод.
На сьогодні підприємство вийшло на продуктивність 820 тонн/добу, а випущена продукція відповідає високій категорії якості.
Як раніше зазначав засновник та генеральний директор агропромхолдингу «Астарта-Київ» Віктор Іванчик «…Компанія почала переробку цукру-сирцю для створення резервного об’єму цукру, забезпечення продовольчої безпеки та стабілізації ціни на продукцію в Україні на фоні їх прогнозованого зростання на світовому ринку у середньостроковій перспективі…»
На думку фахівців загалом наявних в Україні обсягів власного цукру вистачить, щоб повністю задовольнити ним внутрішній ринок і попит споживачів до початку наступного сезону переробки цукрового буряку. Поточні дані щодо врожаю у сезоні 2021 оптимістичні. Для створення резерву продукції, достатньо буде імпортувати і переробити не більше 100-120 тис. тонн цукру-сирцю.
ІЦ УАК за матеріалами astartaholding
agroconf.org