Аграрний тиждень. Україна
» » Аграрний комітет підтримав законопроект про заборону трансжирів у харчових продуктах
» » Аграрний комітет підтримав законопроект про заборону трансжирів у харчових продуктах

    Аграрний комітет підтримав законопроект про заборону трансжирів у харчових продуктах


    Аграрний комітет підтримав законопроект про заборону трансжирів у харчових продуктах

    Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики підтримали законопроект №5148 «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, що споживаються дітьми». Дане рішення було прийнято на засіданні 14 липня.

    У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що його завданням є удосконалення законодавства у сфері дитячого харчування з метою підвищення якості продуктів, що споживаються дітьми.

    Основними завданнями законопроєкту також є:



    заборона використання пальмової олії у традиційних молочних продуктах;



    заборона використання гідрогенізованої пальмової олії та інших гідрогенізованих рослинних жирів (кунжут, льон, глютен) у дитячому харчуванні;



    заборона використання гідрогенізованої пальмової олії у харчових продуктах (кондитерські вироби: шоколад, морозиво тощо);



    штрафні санкції за порушення;



    чітке та зрозуміле маркування харчової продукції, що містить пальмову олію.

    Трансжирів в продуктах харчування стане менше. Це передбачено законопроектом 5148, який запропонували комітетом до розгляду в першому читанні в Парламенті. Це ще один крок, який ми робимо, щоб нація була здоровою», — повідомив на сторінці у Facebook народний депутат України, секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський.

    Він додав, що обгортки та упаковки стануть іншими: закон зобов’яже чітко та зрозуміло позначати харчову продукцію, що містить пальмову олію.

    Крім того, ініціатори законопроекту відзначають, що Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) закликає уряди країн виключити трансжирні кислоти промислового виробництва зі складу харчової продукції.

    Нагадаємо, уряд підтримуватиме запровадження сучасного законодавства щодо покращення якості харчових продуктів та запровадження європейських стандартів у цій сфері.

    ІЦ УАК за матеріалами agropolit

    agroconf.org





    Схожі новини
  • В Україні обмежать вміст трансжирних кислот в харчових продуктах
  • Цифра дня: Україна торік імпортувала пальмової олії на 6 мільярдів грн
  • Рада зробила перший крок для заборони пальмової олії в продуктах харчування
  • Продукти з використанням рослинних жирів як замінників молочного жиру мають маркуватися
  • Експерт радить не вживати молочні продукти з вмістом пальмової та кокосової олії

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Аграрний комітет підтримав законопроект про заборону трансжирів у харчових продуктах


Аграрний комітет підтримав законопроект про заборону трансжирів у харчових продуктах

Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики підтримали законопроект №5148 «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, що споживаються дітьми». Дане рішення було прийнято на засіданні 14 липня.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що його завданням є удосконалення законодавства у сфері дитячого харчування з метою підвищення якості продуктів, що споживаються дітьми.

Основними завданнями законопроєкту також є:



заборона використання пальмової олії у традиційних молочних продуктах;



заборона використання гідрогенізованої пальмової олії та інших гідрогенізованих рослинних жирів (кунжут, льон, глютен) у дитячому харчуванні;



заборона використання гідрогенізованої пальмової олії у харчових продуктах (кондитерські вироби: шоколад, морозиво тощо);



штрафні санкції за порушення;



чітке та зрозуміле маркування харчової продукції, що містить пальмову олію.

Трансжирів в продуктах харчування стане менше. Це передбачено законопроектом 5148, який запропонували комітетом до розгляду в першому читанні в Парламенті. Це ще один крок, який ми робимо, щоб нація була здоровою», — повідомив на сторінці у Facebook народний депутат України, секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський.

Він додав, що обгортки та упаковки стануть іншими: закон зобов’яже чітко та зрозуміло позначати харчову продукцію, що містить пальмову олію.

Крім того, ініціатори законопроекту відзначають, що Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) закликає уряди країн виключити трансжирні кислоти промислового виробництва зі складу харчової продукції.

Нагадаємо, уряд підтримуватиме запровадження сучасного законодавства щодо покращення якості харчових продуктів та запровадження європейських стандартів у цій сфері.

ІЦ УАК за матеріалами agropolit

agroconf.org





Схожі новини
  • В Україні обмежать вміст трансжирних кислот в харчових продуктах
  • Цифра дня: Україна торік імпортувала пальмової олії на 6 мільярдів грн
  • Рада зробила перший крок для заборони пальмової олії в продуктах харчування
  • Продукти з використанням рослинних жирів як замінників молочного жиру мають маркуватися
  • Експерт радить не вживати молочні продукти з вмістом пальмової та кокосової олії

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.