Голова київської обласної організації ВГО "Союз споживачів України" Тетяна Шальман радить українським споживачам вживати молочні продукти без вмісту рослинних жирів, бо вони майже не виводяться з організму людини. Такі рекомендації вона озвучила сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент УНН.
"Якщо ми кажемо про якість і безпеку молочної продукції, то я б радила усім споживачам шукати ту продукцію, яка взагалі не містить ні пальмової, ні кокосової олії, тому що це такі жири, які не виводяться з організму людини, за великим рахунком, ніколи", - наголосила вона.
Т.Шальман пояснила, що пальмова і кокосова олія має температуру плавлення 44 градуси, а температура організму людини, як правило, 36,6.
"Це означає, що вони залишаються на судинах і клітинах. Ось нам (від цього – ред.) "помолодіння" інших хвороб, тощо", - уточнила експерт.
Крім того, вона підкреслила, що батьки не повинні купувати дітям морозиво, де тільки написано, що є вміст рослинних жирів.
"Хочете мати свою дитину здоровою – купуйте їй морозиво, яке не містить рослинних жирів. Поки в Україні єдине таке морозиво пломбір будь-якого виробника. Це єдине морозиво, яке не дозволяє використання рослинних жирів", - резюмувала Т.Шальман.
Нагадаємо, майже половина продуктів харчування і товарів продовольчого ринку не відповідають вимогам українського законодавства. Про це сказав на прес-конференції начальник управління ринкового нагляду Державної інспекції з питань захисту прав споживачів Сергій Кияниченко.