«Відсутність належних заходів щодо поводження, невідповідні умови зберігання і недоварюваня є основними причинами забруднення харчових продуктів. Це, в поєднанні зі зростаючою потребою у вживанні заходів по забезпеченню якості консервованих продуктів, сушених напівфабрикатів, хлібобулочних виробів, готових до вживання продуктів і дитячого харчування, сприяє зростанню», – йдеться в звіті GIA, на який посилається foodsafetynews.com.
На світових ринках тестування безпечності харчових продуктів лідирують розвинуті країни Європи та Північної Америки. За оцінками експертів, зараз цей ринок тільки в США оцінюється в 3,9 млрд доларів. Це майже чверть від обсягу світових обсягів тестування. Подальше зростання очікується насамперед за рахунок розвинених країн.
Ринок тестування безпечності продуктів в Китаї, другий за величиною економіці світу, до 2026 року досягне 1,6 млрд доларів, а обсяги проведених досліджень в Японії, Канаді та Німеччині виростуть на 5,1-5,6%, очікують аналітики.
ІЦ УАК за матеріалами infagro
agroconf.org