Аграрний тиждень. Україна
» » Що очікувати від цін на м'ясо?
» » Що очікувати від цін на м'ясо?

    Що очікувати від цін на м'ясо?


    Що очікувати від цін на м'ясо?

    Гендиректор УАК Павло Коваль дав інтерв'ю для каналу UA: Перший Суспільна Студія, щодо ситуації на ринку основних продуктів сільського господарства.

    «Досить актуальним є питання цін на мя’сні продукти, які в цьому році почали зростати пізніше, ніж це очікувалося. Адже другий рік поспіль ціни на фуражні зернові, соєвий та соняшниковий шріт зросли на 70-90%, а ціни на м’ясну продукцію не зростали відповідно, лише останні декілька тижнів українці відчули плавне нарощення цін на м'ясо і мясні продукти. При цьому, найбільш волатильними є ціни на м'ясо бройлерів, далі яловичина і свинина, яка подорожчала на 4% порівняно з минулим роком. Це пояснюється більшим попитом на м'ясо бройлера, відносно м’яса свинини. Минулого року теж не відбулося значного зростання ціни на свинину, адже, коли почали зростати ціни на фуражні зернові, виробники почали різко скорочувати поголів’я тварин, тому на сьогодні в деяких регіонах України відчувається дефіцит м’яса, що як наслідок, призведе до зростання ціни», - коментує ситуацію Павло Коваль.

    Також він зазначає, що зростання не буде різким, адже відбуватиметься часткове заміщення імпортною продукціє, яка зростає внаслідок того, що значна частина малих вітчизняних виробників м’яса залишила ринок.

    «Стабілізація ціни на м'ясо в прямій залежності від ціни на фуражні зернові, станом на сьогодні ціна на соєвий шріт ще не сформувалась, адже новий урожай в окремих господарствах тільки починають збирати. На світовому та на внутрішньому ринку ціни приблизно зберігаються на рівні минулого року, якщо порівнювати із 2019 роком, то вартість фуражної пшениці складала 4200-4300 тис грн/т, а у 2020 році – 6500-7000 тис грн/т, під кінець сезону відповідно вище, але при цьому вартість м’яса була відносно стабільною. Тому плавне зростання ціни на м'ясо абсолютно обґрунтоване, стабілізація ціни відбудеться після збирання врожаю основних фуражних культур на світових ринках. Після цього можна робити висновок, які будуть ціни на похідні продукти від фуражу, тобто на яйця, де очікується певне здорожчання, на м’ясну продукцію, живу масу свиней та яловичину», - підсумовує Павло Коваль.

    Детальніше дивіться у відео сюжеті за посиланням https://tv.suspilne.media/

    (Ефір за 10.09.2021, частина 1, 2.00.00)

    ІЦ УАК

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Світові ціни на продукти зросли різко зросли
  • В Україні подорожчала цибуля
  • Ціни на свинину в Україні зросли на 35-40%
  • У січні ціни на овочі зросли на 6,4% - Держстатистики
  • М'ясо стане для українців розкішшю?

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Що очікувати від цін на м'ясо?


Що очікувати від цін на м'ясо?

Гендиректор УАК Павло Коваль дав інтерв'ю для каналу UA: Перший Суспільна Студія, щодо ситуації на ринку основних продуктів сільського господарства.

«Досить актуальним є питання цін на мя’сні продукти, які в цьому році почали зростати пізніше, ніж це очікувалося. Адже другий рік поспіль ціни на фуражні зернові, соєвий та соняшниковий шріт зросли на 70-90%, а ціни на м’ясну продукцію не зростали відповідно, лише останні декілька тижнів українці відчули плавне нарощення цін на м'ясо і мясні продукти. При цьому, найбільш волатильними є ціни на м'ясо бройлерів, далі яловичина і свинина, яка подорожчала на 4% порівняно з минулим роком. Це пояснюється більшим попитом на м'ясо бройлера, відносно м’яса свинини. Минулого року теж не відбулося значного зростання ціни на свинину, адже, коли почали зростати ціни на фуражні зернові, виробники почали різко скорочувати поголів’я тварин, тому на сьогодні в деяких регіонах України відчувається дефіцит м’яса, що як наслідок, призведе до зростання ціни», - коментує ситуацію Павло Коваль.

Також він зазначає, що зростання не буде різким, адже відбуватиметься часткове заміщення імпортною продукціє, яка зростає внаслідок того, що значна частина малих вітчизняних виробників м’яса залишила ринок.

«Стабілізація ціни на м'ясо в прямій залежності від ціни на фуражні зернові, станом на сьогодні ціна на соєвий шріт ще не сформувалась, адже новий урожай в окремих господарствах тільки починають збирати. На світовому та на внутрішньому ринку ціни приблизно зберігаються на рівні минулого року, якщо порівнювати із 2019 роком, то вартість фуражної пшениці складала 4200-4300 тис грн/т, а у 2020 році – 6500-7000 тис грн/т, під кінець сезону відповідно вище, але при цьому вартість м’яса була відносно стабільною. Тому плавне зростання ціни на м'ясо абсолютно обґрунтоване, стабілізація ціни відбудеться після збирання врожаю основних фуражних культур на світових ринках. Після цього можна робити висновок, які будуть ціни на похідні продукти від фуражу, тобто на яйця, де очікується певне здорожчання, на м’ясну продукцію, живу масу свиней та яловичину», - підсумовує Павло Коваль.

Детальніше дивіться у відео сюжеті за посиланням https://tv.suspilne.media/

(Ефір за 10.09.2021, частина 1, 2.00.00)

ІЦ УАК

agroconf.org





Схожі новини
  • Світові ціни на продукти зросли різко зросли
  • В Україні подорожчала цибуля
  • Ціни на свинину в Україні зросли на 35-40%
  • У січні ціни на овочі зросли на 6,4% - Держстатистики
  • М'ясо стане для українців розкішшю?

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.