Свинина — відмінне джерело поживних речовин та високоякісного білка, що робить її незамінною складовою здорового харчування.
1.За рахунок високого умісту амінокислоти бета-аланіну у споживачів свинини активно продукується карнозин — універсальна речовина, необхідна для загального тонусу організму. Як доводять дослідження, за 4-10 тижнів споживання свинини рівень карнозину може зрости на 40–80%. Високий рівень цієї речовини запобігає розвитку саркопенії — прогресивної втрати маси та сили скелетних м'язів, що зустрічається у людей похилого віку, а також забезпечує кращу роботу м’язів при фізичних навантаженнях. Тому свинина є продуктом, рекомендованим для споживання спортсменами!
2.Свинина — одне з основних джерел природнього вітаміну В, завдяки якому:
— в крові активно продукуються червоні кров’яні тільця;
— забезпечується здорова вагітність та розвиток плоду;
— регулюється нервова система;
синтезуються жирні аміокислоти, які захищають клітинні мембрани і внутрішні органи людини від руйнування.
З іншого боку, дефіцит цього вітаміну призводить до станів тривожності, депресії та різноманітних порушень роботи мозку.
3.Свинина — джерело природнього колагену, необхідного для підтримування краси: покращує стан волосся, шкіри та здоров’я суглобів!
4.У свинині високий уміст селену. Його дефіцит спричиняє розлади здоров’я у понад 1 млрд населення планети. 170 г свинини містять 100% рекомендованої денної дози селену, що має критично важливе значення для функціонування щитоподібної залози!
5.Свинина багата на фосфор: у 100 г м’яса 117 мг цього мікроелемента. Він надзвичайно важливий для здоров’я зубів і кісток, а також попереджає розвиток остеропорозу — захворювання, через яке щільність і якість кісткової тканини погіршується.
Джерело: Pigua.info