Аграрний тиждень. Україна
» » Ми повинні створити міцну європейську платформу харчової безпечності України, – Володимир Лапа
» » Ми повинні створити міцну європейську платформу харчової безпечності України, – Володимир Лапа

Ми повинні створити міцну європейську платформу харчової безпечності України, – Володимир Лапа






Наша мета полягає у тому, щоб через прийняття ряду законодавчих актів створити міцну європейську платформу харчової безпечності України. На цьому наголосив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час XVII Міжнародного економічного форуму у Львові.

«Харчова безпечність у Європейському Союзі – це насамперед простежуванність, наявність систем безпечності на потужностях. І це починається з елементарних речей, наприклад, з ідентифікації худоби», – зазначив Володимир Лапа.

Створенню дійсно такої платформи передує надзвичайно великий обсяг роботи в частині нормотворення.

«Але нормативно-правова база – це лише половина справи. Інша половина – це готовність і спроможність розуміти та виконувати нові вимоги законодавства як компетентним органом, так і бізнесом», – додав Володимир Лапа.

За його словами, зараз уже напрацьована ціла низка законодавчих ініціатив, які чекають свого розгляду, і щодо яких ведуться широкі дискусії з представниками бізнесу, парламентарями, центральними органами виконавчої влади.

«І можливість проведення цього Міжнародного економічного форуму слід розцінювати, як ще один майданчик для такої дискусії. Переконаний, що форуми з питань безпечності харчових продуктів повинні відбуватися в кожній області, щоб доносити інформацію про нові вимоги законодавства, обмінюватися передовим досвідом, – заявив Голова Держпродспоживслужби. – Бо вимоги закону – це не мета, це – лише засіб реалізації мети. Наша мета – безпечність харчової продукції, яка виробляється в Україні і для українського споживача, і для наших закордонних партнерів».

Володимир Лапа також запевнив, що Держпродспоживслужба як на рівні центрального апарату, так і на рівні своїх територіальних органів робитиме все від неї залежне, щоб бізнес відчував себе комфортно в цій відносно новій системі безпечності харчових продуктів.

http://www.consumer.gov.ua





Схожі новини
  • Лапа назвав умови для запровадження в Україні системи добровільної сертифікації харчової продукції
  • Володимир Лапа: Для запровадження в Україні системи добровільної сертифікації харчової продукції необхідні вимогливість споживачів і розуміння з боку бізнесу
  • Збільшення фінансування протиепізоотичних заходів - це подвійна відповідальність Держпродспоживслужби, - Володимир Лапа 3 Збільшення фінансування протиепізоотичних заходів - це подвійна відповідальність Держпродспоживслужби, - Володимир Лапа
  • Володимир Лапа: У більшості випадків вулична торгівля – незаконна
  • Держпродспоживслужба проведе повний аудит ветлікарень

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.