Вітчизняний агропромисловий комплекс за останні 30 років виготовлення аграрної продукції зробив прогресивний крок вперед у вирощуванні зернових та зернобобових культур.
У 1990 році національними виробниками було вирощено зернових та зернобобових культур в обсязі 51,1 млн т, в той час як вже у 2020 році цей показник сягнув відмітки у 64,9 млн т.
Аналогічні показники маємо з деякими іншими категоріями аграрної продукції, наприклад овочі та фрукти: якщо у 1990 році в Україні вирощували 27,9 млн т овочів і фруктів, то 2020 року вже 33,3 млн т.
"Варто зауважити, що за ці роки структура виробництва аграрної продукції хитнулася у бік зменшення, коли йдеться про вирощування технічних культур з агропромислового комплексу (буряк, соняшник, соя, ріпак), а також виробництво продуктів тваринництва. У 1990 році Україна вирощувала 47,1 млн т технічних культур, а вже у 2020-му – 27,6 млн т. Також спад виробництва спостерігається з виготовлення м'яса, молока, меду та яєць. У 1990 році продуктів тваринництва – 29,8 млн т, а у 2020 році – 12,7 млн т», — йдеться у повідомленні.
ІЦ УАК за матеріалами agropolit
agroconf.org