Аграрний тиждень. Україна
» » Якісний український хліб - одне з пріоритетних завдань
» » Якісний український хліб - одне з пріоритетних завдань

    Якісний український хліб - одне з пріоритетних завдань


    Якісний український хліб - одне з пріоритетних завдань

    Підвищення якості українського хліба та вирішення проблем, з якими стикаються його виробники. Це головні теми зустрічі Голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької з головою ради об'єднання – генеральним директором «Укрхлібпрому» Олександром Васильченком, виконавчим директором Всеукраїнської асоціації пекарів Оленою Жуковою та головою ГС «Борошномели України» Родіоном Рибчинським.

    «Перед нами стоїть дуже амбітне завдання: відновлення якості, смаку, користі та доступності українського хліба. І найголовніше – відновлення інтересу українського споживача до цього українського продукту-бренду», - зазначила Владислава Магалецька.

    Учасники зустрічі зазначили, що якість хліба залежить від якості зерна, заквасок та дріжджів. Також важливим є контроль якості продукції, яка потрапляє до українських магазинів.

    За словами Владислави Магалецької, є необхідність запровадити державну програму по відродженню якості хліба. У цьому зацікавлені і споживачі, і держава.

    «Роботи тут дуже багато і потрібна консолідація дій багатьох державних органів, бізнесу та громадських організацій. Але це вкрай потрібна і важлива робота. Адже хліб - це продукт, який вживає майже кожний. І від його якості залежить здоров'я українців», - підкреслила Голова Держпродспоживслужби.

    Така програма повинна включати стимули для виробників якісного зерна, борошна, селекціонерів та увагу держави до цього питання, доступ українських хлібопекарів та мукомолів до дешевих кредитів, посилення контролю за якістю води, зерна, добавок та інших інгредієнтів, які використовуються при виробництві хліба, а також боротьбу із тіньовим ринком та контрабандою борошна.

    ІЦ УАК за матеріалами dpss

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Україна домовляється з Індонезією про розширення експорту
  • Експорт українського морозива за п’ять років збільшився у півтора рази
  • Україна обговорила з США відкриття ринку для українського м’яса птиці
  • Понад 60% українського хліба виробляється в «тіні»
  • Хліб в Україні може подорожчати на 10-20%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Якісний український хліб - одне з пріоритетних завдань


Якісний український хліб - одне з пріоритетних завдань

Підвищення якості українського хліба та вирішення проблем, з якими стикаються його виробники. Це головні теми зустрічі Голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької з головою ради об'єднання – генеральним директором «Укрхлібпрому» Олександром Васильченком, виконавчим директором Всеукраїнської асоціації пекарів Оленою Жуковою та головою ГС «Борошномели України» Родіоном Рибчинським.

«Перед нами стоїть дуже амбітне завдання: відновлення якості, смаку, користі та доступності українського хліба. І найголовніше – відновлення інтересу українського споживача до цього українського продукту-бренду», - зазначила Владислава Магалецька.

Учасники зустрічі зазначили, що якість хліба залежить від якості зерна, заквасок та дріжджів. Також важливим є контроль якості продукції, яка потрапляє до українських магазинів.

За словами Владислави Магалецької, є необхідність запровадити державну програму по відродженню якості хліба. У цьому зацікавлені і споживачі, і держава.

«Роботи тут дуже багато і потрібна консолідація дій багатьох державних органів, бізнесу та громадських організацій. Але це вкрай потрібна і важлива робота. Адже хліб - це продукт, який вживає майже кожний. І від його якості залежить здоров'я українців», - підкреслила Голова Держпродспоживслужби.

Така програма повинна включати стимули для виробників якісного зерна, борошна, селекціонерів та увагу держави до цього питання, доступ українських хлібопекарів та мукомолів до дешевих кредитів, посилення контролю за якістю води, зерна, добавок та інших інгредієнтів, які використовуються при виробництві хліба, а також боротьбу із тіньовим ринком та контрабандою борошна.

ІЦ УАК за матеріалами dpss

agroconf.org





Схожі новини
  • Україна домовляється з Індонезією про розширення експорту
  • Експорт українського морозива за п’ять років збільшився у півтора рази
  • Україна обговорила з США відкриття ринку для українського м’яса птиці
  • Понад 60% українського хліба виробляється в «тіні»
  • Хліб в Україні може подорожчати на 10-20%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.